Ana SayfaEkonomiElektrik Kesintisinden Otomotiv Sektörü Etkilendi

Elektrik Kesintisinden Otomotiv Sektörü Etkilendi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son zamanlarda İstanbul başta olmak üzere birçok İlde elektrik kesintileri oldu. Endüstri sanayi ve birçok sektör elektrik kesintilerinden dolayı zarara uğradı. Bu zarardan en çok etkilenenlerden birisi Kocaeli Batısında, İstanbul’un doğusunda bulunan sanayi bölgeleri.

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Alper Kanca, son 5 günde yaşanan elektrik kesintilerinin sadece Otomotiv sektöründe 300 Milyon Euro zararın olduğu ve bu zararın gün geçtikçe artmaya devam ettiğini açıkladı. Otomotiv sektörünün öncü bölgelerinden biri olan Gebze’deki Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (TOSB) üretimin durma noktasına geldiğini belirtti. 

Gebze bölgesinde yer alan 120 civarında ki fabrikanın 5 gün art arda üretim yapamadıklarından dolayı ürün tedariki yapamadıkları için üretimin durmasına zemin hazırladığı belirtiliyor.

Alper Kanca konuşmalarına şöyle devam etti, Gebze bölgesinde toplamda 16 tane Organize Sanayi bölgesi olduğunu ve bu organize sanayi bölgelerinde yüzlerce üreticinin olduğunu söyledi.

TAYSAD Başkanı Alper Kanca, otomotiv sektörü saatlik iş yapılan bir sektördür. Eğer stoklarımız olmazsa otomotiv sektörünü ilerletemeyiz.  Otomotiv sektöründe bir şey üretildiği zaman en geç bir saat sonra ürünü müşteriye verme zorunluluğumuz vardır şeklinde konuşurken, şuanda ellerinde stok ürün bulunmadığını söyledi.

Kanca sözlerine şöyle devam etti, bizim faaliyet gösterdiğimiz TOSB bölgesi üretim yaptığımız alanlardan bir tanesi TOSB bünyesinde yurt içi ve yurt dışı üretim yapan toplamda 80 tane fabrika olduğunu bu fabrikaların 29 Aralık Perşembe 2016 tarihinden beri elektriksiz kaldığını söyledi. Perşembe günü saat sabah 04;00 saatlerinden bu yana elektrik olmadığını ve işçilerinin makinelerin başında elektriğin gelmesini beklediğini söyledi. Son 5 gündür 300 Milyon Euro zararımız var. Ve ihracat şampiyonu olan bir sektörde böyle bir durumun olumsuz etkilerinin olabileceğinin altını çizdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.