Ana SayfaKOBİNefes Kredisinin Ardından KOBİ’ler İçin Bir Destek Önerisi Daha Geldi

Nefes Kredisinin Ardından KOBİ’ler İçin Bir Destek Önerisi Daha Geldi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomik olarak ülkemizin can damarlarından olan Küçük ve Orta Büyülükteki İşletmelerin (KOBİ) finansal yapılarının düzelmesi için hükümet çeşitli adımlar atıyor. Son olarak Nefes Kredisi ile faiz sübvanseli likidite sağlanan KOBİ’ler için bir destek önerisi daha geldi.

Gelir İdaresi Strateji Geliştirme Daire Eski Başkanı ve Baş Hesap Uzmanı Nazmi Karyağdı, KOBİ’lerin içinde bulunduğu darboğazdan kurtulabilmeleri için Nefes Kredisi’nin yetmeyeceğini ve farklı desteklerin gerektiğini vurguladı.

Ülkemizde kredi edinmek isteyen kişi ya da şirketin “krediye ihtiyacının olmadığını” ispat etmek zorunda olduğunu ve bu çarpık düzenden dolayı zor durumdakilerin kurtarılamadığını belirten Nazmi Karyağdı; önemli olanın nakit dengesi bozulan kişi ve şirketleri kurtarmak olduğunun altını çizdi.

Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi 3 Yıl Alınmasın!

Bankaların, zor durumdaki KOBİ’lere kredi vermek istemediğini ve kendi karlılıklarına azami dikkat gösterdiklerini belirten Nazmi Karyağdı, bu noktada devletin taşın altına elini koyması gerektiğine vurgu yaptı. KOBİ’lerin ancak doğrudan destek ile kurtulabileceğini söyleyen Karyağdı 3 yıl süreyle gelir vergisi ve kurumlar vergisinin alınmamasını önerdi.

Katma Değer Vergisi’ni (KDV) her ay beyan ederek ödemek durumunda olan KOBİ’lerin, bazen tahsil edemedikleri vergiyi dahi ödemek zorunda kaldıklarına vurgu yapan Karyağdı; şirketlerin KDV’yi aylık değil 3’er aylık periyotlar halinde ödemesi önerisinde bulundu.

Vadeli satış yapan KOBİ’lerin, sattığı ürünün ücretini elde edemeden vergisini ödemesinin doğru bir uygulama olmadığına vurgu yapan Gelir İdaresi Strateji Geliştirme Daire Eski Başkanı ve Baş Hesap Uzmanı Nazmi Karyağdı; 3 yıl süreyle gelir vergisi ve kurumlar vergisi alınmayarak KOBİ’lerin ekonomik durumunun düzelmesinin sağlanabileceğini ve akabinde de KDV’nin 3 ayda bir tahsil edilerek daha sağlıklı bir yapının kurulabileceğini belirtti. Karyağdı’nın önerisi KOBİ’leri memnun ederken, hükümetten ne tepki geleceği merak konusu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.