Ana SayfaEkonomiRusya Ambargoyu Kaldırdı Sebze Meyve Fiyatları 1 Haftada 4 Kat Zamlandı!

Rusya Ambargoyu Kaldırdı Sebze Meyve Fiyatları 1 Haftada 4 Kat Zamlandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sebze ve meyve fiyatları el yakıyor. Özellikle son 1 haftadır havaların yurt genelinde mevsim normallerinde gitmesine rağmen, sebze ve meyveye yapılan zamların sebebinin Rusya ile olan ticaretin canlanması olduğu ön görülüyor.

Sebze ve meyve fiyatların yeni yıla girmeden birkaç gün öncesinden itibaren aşırı derecede artış gösterdi. Sivribiberin kilosu ortalama 5 buçuk liraya, domatesin kilosu ortalama 5 liraya ve salatalığın kilosu da ortalama 4 buçuk liraya yükseldi. Havaların mevsim normallerinde seyretmesine rağmen sebze ve meyveye gelen zammın sebebi, Rusya’nın ülkemize uyguladığı ambargoyu büyük ölçüde kaldırması olarak görülüyor.

Meteorolojiden alınan bilgilere göre ülkemizin bu geceden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisine girecek olmasıyla gelecek haftadan itibaren fiyatların daha da yukarı çıkabileceği tahmin ediliyor. Sıcaklığın mevsim normallerinin altına düşmesiyle ürün rekoltesinde gerileme yaşanacağı ve bunun da fiyatlara olumsuz şekilde yansıyacağı ön görülüyor.

Portakal ve Mandalina Dahi Pahalı!

Üreticiler kış koşullarından dolayı meyve ve sebzede zam olduğunu belirtse de tüketiciler durumdan şikayetçi ve hava koşullarından dolayı zam olduğu gerekçesini geçerli bulmuyorlar. Zira kış meyvesi olarak bilinen ve her sene kilosu 1 lira civarında satın alınabilen portakal ve mandalina dahi aşırı derecede zamlanmış durumda.

Tüketiciler portakalın kilosunu 2 liranın, mandalinanın kilosunu ise 2 buçuk liranın altında alamadıklarını ve aldıkları ürünün kalitesinden de memnun olmadıklarını belirtiyorlar. Yine kış sebzesi olarak bilinen karnabaharda da fiyatlar el yakıyor. Marketlerde karnabahar ortalama 5 liraya satılıyor.

Geçtiğimiz 2 ayda benzin ve mazota 3 kez zam yapılmasının da ürünlerin nakliyat giderlerini artırdığı ve bu giderlerin de ürün fiyatlarına yansıtıldığı belirtiliyor. Tüketicinin ucuz meyve ve sebze yemesi zor görünüyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.