Ana SayfaEkonomiBakan Çelik: Çiğ Süt Yasaklanamaz

Bakan Çelik: Çiğ Süt Yasaklanamaz

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çiğ süt satıcılarını ve süt satın alırken tercihini bu yönde kullanan vatandaşları düşündüren uygulama hakkında açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, uygulamanın gerçekleşmesinin söz konusu olmadığını, tam anlaşılmadan kamuoyu ile paylaşıldığını söyledi. Çelik, üreticiden tüketiciye ulaşan sütün gayet sağlıklı olduğunu söyledi.

Sütler Sağlıklı

Asıl amacın vatandaşın sağlıklı ürün satın alması olduğunu bu yüzden böyle bir çalışmanın söz konusu olduğunu söyleyen Çelik, bazı hastalıkların çiğ sütten insanlara geçiş yaptığını ancak yapılan değerlendirmelere göre bakteri sayısının Türk Gıda Kodeksinde belirtilen limitlerin altında olduğu için üreticiden tüketiciye gelen sütlerin sağlıklı olduğunu söyledi. Çelik, sağlıklı ve güvenilir çiğ süt üreticiden direkt tüketiciye satılabilir ya da yerel perakendecilere satılabilir, önemli olanın halk sağlığının korunabilmesi olduğunu söyledi.

Üreticinin Alın Teri Kutsal

Amacın kimseyi mağdur etmemek olduğunun altını çizen Çelik, ‘’ Ülkemizde binlerce çiğ süt üreticisi var. Bu üreticilerin alın teri bizim için kutsal. Biz hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Bir taraf üretimine devam edip kazanç sağlarken diğer taraf sağlıklı ürün almalı. Tüm çabamız bu yüzden. Üreticilerimizin sorunlarını çözmek için danışmanlık hizmeti de veriyoruz. Buralarda arkadaşlarımız her türlü eğitici ve bilgilendirici çalışmalarını devam ettiriyorlar’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.