Ana SayfaGündemEmekli Promosyonlarında Önemli Gelişme

Emekli Promosyonlarında Önemli Gelişme

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Emekli promosyonları hakkında son çalışmalar devam ederken Ziraat Bankasından sonra İş Bankasının da imza işlemlerini tamamladığı belirlendi. 

Geçen yıldan bu yana emeklileri heyecanlandıran emekli promosyonu çalışmaları çeşitli tartışmalardan sonra nihayet tamamlandı. bir dönem promosyon verilmeyeceği yönünde açıklamalar gündeme gelmesine rağmen hükümet ve bankalar arasında gerçekleştirilen sıkı pazarlık sonrasında merakla bekleyen emeklilerin mağdur edilmeyeceği açıklandı. Bankalar açısından oldukça büyük bir öneme sahip olan ve müşteri portföyünün çok önemli bir kısmını oluşturan emeklilerin maaşları ve işlemleri karşılığında 3 yılın toplam promosyon bedelini sorunsuz bir şekilde alacakları belirlendi. Promosyon ödemelerinde miktarın maaşlara göre kademeli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiği belirlendi. 

Yapılan karşılıklı görüşmelerin ardından kamuoyuna bildirilen taban fiyatların bankaların insiyatifine kalmış olduğu ve ortaya çıkabilecek rekabet ortamından sonra artırılabileceği belirlenmişti. Yeni yıl öncesinde kesinleşen ödemelerin tam olarak ne zaman yapılacağı merak konusu haline gelmişti. Yeni yılın ilk ayında yapılacağı düşünülen ödemelerin hükümet tarafından yapılan açıklama sonrasında Mart ayında yapılmasına karar verildi. Bu süreç içerisinde bankaların gerekli protokolleri tamamlamaları bekleniyor. Bir süredir Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bankalarla yapılan görüşmelerin tamamlanması bekleniyordu. Geçtiğimiz günlerde devlet bankası olan Ziraat Bankası ödeme protokolüne ilk olarak imza atan banka olurken dün yapılan çalışmalarda İş Bankası ikinci imzayı atan banka oldu. 

Atılacak olan imzaların ardından bankaların emeklilere toplam 6 milyar lira civarında ödeme yapması bekleniyor. Bunun üzerine İş bankasının şimdiye kadar emeklilere en geniş kapsamlı olarak hizmet veren banka olduğu belirlendi. Gelecek hafta salı gününe kadar tüm bankaların gerekli imzaları atmaları ve protokolleri tamamlamaları bekleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.