Ana SayfaEkonomiRusya'nın İran'a “Sarı Kek” Jesti

Rusya’nın İran’a “Sarı Kek” Jesti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya’nın, İran’a nükleer tesislerde yakıt olarak kullanılan 149 ton öğütülmüş uranyum oksit ve 5 kilogram yüzde 20 zenginleştirilmiş uranyum teslim edeceği öğrenildi. Rusya ve İran arasındaki bu alışveriş Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı gözetiminde gerçekleşecek.

Rusya ve İran arasında yapılan anlaşmaya göre, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı gözetiminde 149 Ton “sarı kek” adı verilen öğütülmüş uranyum, bugün İran’a teslim edilecek. Konu hakkında bir açıklama yapan İran Atom Enerjisi Kurumu  Başkan Yardımcısı Esger Zarean bugün Uranyumu Rusya’dan teslim alacaklarını duyurdu.

ULUSLARARASI ATON ENERJİSİ KURUMU GÖZETİMİNDE OLACAK

İran Atom Enerjisi Kurumu  Başkan Yardımcısı Esger Zarean yaptığı açıklamada, Uluslararası Atom  Enerjisi Ajansı gözetiminde Rusya’dan alınan 5 kilogram yüzde 20 zenginleştirilmiş uranyum ve 149 Ton “sarı kek” adı verilen öğütülmüş uranyumun bugün ülkeye gireceğini söyledi. Rusya’dan alınan bu uranyumların Tahran’daki 3 nükleer yakıt tesisine radyoizotop  üretmek amacıyla kullanılacağı da İran Atom Enerjisi Kurumu  Başkan Yardımcısı Esger Zarean’ın açıklamasında yer aldı. Ayrıca Zarean açıklamasında bundan sonra da ihtiyaç olması durumunda daha fazla yüzde 20 oranında zenginleştirilmiş uranyumu UAEA’nın  bilgisi dahilinde alabileceklerini kaydetti.

DAHA ÖNCE DE “SARI KEK” ALMIŞLARDI

Tarhan yönetimi, daha önce nükleer projelerini geliştirmek amacı ile Avusturya’nın  başkenti Viyana’da bir anlaşma imzalamış ve bu nedenle de uranyumu yüzde 3,67  seviyesinin üzerinde zenginleştiremeyeceğini kabul etmişti. Kendisi bu işlemi yapamayan İran, 11  ton düşük düzeyli zenginleştirilmiş uranyumu Rusya’ya göndermişti. Rusya ise bunun karşılığında İran’a 197 ton “sarı kek” gönderdi. İran ve Rusya arasındaki bu alışverişin bundan sonrasında da devam etmesi bekleniyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.