Ana SayfaEkonomiTOBB Başkanı: Vergi İndirimleri İsabetli

TOBB Başkanı: Vergi İndirimleri İsabetli

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 yılının çalkantılı ve zorlu bir yıl olmasına rağmen hükümetin iyi bir toparlanma süreci yaşattığının altını çizen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2016 yılının geride kaldığını ve 2017’ye dair umutların daha fazla olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, yaşanan tüm sıkıntılara rağmen özel sektörde son 1 yıllık zaman dilimi içerisinde 155 milyar liralık teçhizat ev makine yatırımı yapıldığını, ihracat tutarının 141 milyar dolar olduğunu, müteahhitlik, denizcilik ve turizm sektörlerinde 38 milyar dolarlık döviz geliri elde edildiğini tüm bunların kötü günleri geride bırakmak için doğru seçim yapıldığının göstergesi olduğunu söyledi.

Vergi İndirimleri Kararı Çok Doğru

2016 yılının sadece Türkiye için zor geçmediğini belirten Hisarcıklıoğlu, dünya ekonomisinde ve küresel ticarette uzun süredir bir yavaşlama olduğunu, iç pazarın canlı tutulmasının çok daha önemli hale geldiğini, ülke ekonomisinin yüzde 80’inin iç tüketimden kaynaklandığını söyledi. İstihdam için üretimin üretim içinde iç pazarda tüketimin şart olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, şimdi iç piyasayı canlı tutmanın en önemli hareket olduğunu hükümetin vergi indirimleri ile bunu yapmak için çok doğru bir karar verdiğini söyledi.

Artı 1 İstihdam

İstihdam konusuna da dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının moralini yükseltmek için yapılan vergi indirimleri ve teşviklerin karşılığında iş dünyasının da en az artı 1 istihdam ile cevap vermesi gerektiğini, böylelikle işsizlik sorununun önüne geçilebileceğini, vatana millete sahip çıkmanın en doğru yollarından birinin bu olduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu sözlerinin devamında Türkiye’nin elde ettiği tüm başarıların temelinde hem yurt içinde hem de yurtdışında güven ve istikrar olduğunu belirterek, sandığa istikrar için gidilmesi gerektiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.