Ana SayfaEkonomiTCMB Finansal Kesim Dışı Firmaların Döviz Varlık ve Yükümlülükleri Verilerini Yayınladı

TCMB Finansal Kesim Dışı Firmaların Döviz Varlık ve Yükümlülükleri Verilerini Yayınladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 Kasım Finansal Kesim Dışı Firmaların Döviz Varlık ve Yükümlülükleri

TCMB tarafından 2016 yılı Kasım ayına ait finansal kesim dışı firmaların döviz varlık ve yükümlülükleri verileri yayınlandı. Türkiye Merkez Bankası tarafından yayınlanan verilere göre 2016 Kasım ayında bir önceki aya göre finansal kesim dışı firmaların döviz varlıkları artarken döviz yükümlülükleri azaldı.

Türkiye Merkez Bankası tarafından yayınlanan finansal kesim dışı firmaların döviz varlık ve yükümlülükleri verilerine göre 2016 Kasım ayında bir önceki aya göre döviz varlıkları 1.580 Milyon Dolar artarken döviz yükümlülükleri 2.849 Milyon Dolar azalmıştır. TCMB’nin yayınladığı verilere göre 2016 Kasım ayında net döviz pozisyonu -208.019 Milyon Dolar olarak gerçekleşerek 2016 Kasım ayı açığı bir önceki aya göre 4.429 Dolar azalmıştır.

Türkiye Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre 2016 Kasım ayında bankalardaki mevduat 1.052 Milyon Dolar artarken yurtdışından doğrundan sermeye yatırımları 210 Milyon Dolar ve ihracat alacakları 326 Milyon Dolar artmıştır.

2016 Kasım ayında bir önceki aya göre yurtiçinden sağlanan nakdi krediler 2.351 Milyon Dolar, yurtdışından sağlanan nakdi krediler 561 Milyon Dolar azalırken ithalat borçları 63 Milyon Dolar artmıştır. Dolayısıyla 2016 Kasım ayında yükümlülükler 2.849 Milyon Dolar azalmıştır.

TCMB’nin yayınladığı finansal kesim dışı firmaların döviz varlık ve yükümlülükleri verilerine göre 2016 Kasım ayı kısa vadeli varlıklar 79.800 Milyon Dolar olarak gerçekleşirken kısa vadeli yükümlülükler 80.286 Dolar olarak gerçekleşmiştir. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.