Ana SayfaEkonomiÜreticiyi Yaş Meyve Sebze Güldürdü

Üreticiyi Yaş Meyve Sebze Güldürdü

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Üreticinin yüzünü 2017’nin ilk ayında yaş meyve sebze ihracatı güldürdü. Batı Akdeniz Bölgesi olarak geçen Burdur, Antalya ve Isparta’yı kapsayan bölgede yılın ilk ayında geçen yılın aynı dönemine göre ihracatta yüzde 52,5 oranında artış yaşandı. Alınan verilere göre ocak ayında 40 milyon 703 bin liralık yaş meyve sebze ihracatı gerçekleştirildi. Geçen yıl 26 milyon 682 bin dolar olan ihracatın bu yıl gerçekleşen artış ile 40 milyonu geçmesi üreticinin yüzünü güldürdü.

BAİB (Batı Akdeniz İhracatçı Birlikleri) tarafından düzenlenen rapora göre geçtiğimiz ay başta Almanya olmak üzere Belarus, Ukrayna, Romanya gibi 50 ülkeye 5milyon 178 bin dolar tutarında yaş meyve,32 milyon 737 bin dolar tutarında yaş sebze ve 2 milyon 786 bin dolar tutarında da turunçgil ihracatı gerçekleştirildi.

Domates Birinci Oldu

BAİB verilerine göre yaş meyve sebze ihracatı sıralamasında ilk sırayı domates alıyor.14 milyon 849 bin dolarlık domates ihracatını, 8 milyon 699 bin dolar ile biber takip ederken ihracat sıralamasında üçüncü sırada 4 milyon 132 bin dolar ile nar takip ediyor. İhracatta birinciliği hiçbir ürüne kaptırmayan domateste 2017 yılının ilk ayında ihracat artışı yüzde 187,1 oranında oldu.

2017’ye Yönelik Umutlar Tazelendi

İhracatın artışının üreticinin yüzünü güldürdüğünü söyleyen yetkililer bölge ihracatçılarının 2017 yılına çok iyi bir giriş yaptığını, yaş meyve sebzede artışın yarı yarıya olmasının 2017 yılına dair umutları güçlendirdiğini söyledi. Çalışılan ülkelerin talepkar olmasının fiyatları da belli bir seviyeye çektiğini ve bunun da üreticiyi memnun ettiğini belirten yetkili, ülkelerin pazarlarının üretici için çok verimli olduğunu sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.