Ana SayfaEkonomiOto İhracatı Ocakta Çıldırdı! Artış Yüzde 98!

Oto İhracatı Ocakta Çıldırdı! Artış Yüzde 98!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Otomotiv Sektörü Yeni Yıla Hızlı Giriş Yaptı

Yılın ilk ayında büyük sıçrama yaşayan otomotiv sektörü gerek üretim, gerek satış gerekse ihracatta rekor denecek seviyelere çıktı. Ocak ayında toplam 128 bin adetlik üretim yapan sektör geçen yıl olduğu gibi bu yıla da iddialı başladı.

Geçtiğimiz yılda her alanda lider konumda olan otomotiv sektörü, 2017 yılının ilk ayında bu başarısını sürdürdü. Ocak ayı tahminlerin üzerinde satış ve ihracatla geride kaldı. Uzmanlar Ocak ayı satış miktarlarının yılın en düşük rakamları olarak tahmin etmişlerdi.

Artan otomotiv satışları üretimi olumlu yönde etkileyerek, üretimin de beklenenden fazla yapılmasını sağladı. Pazar payını yüzde sekize yakın seviyede yükselten otomotiv sektörü, Ocak ayında 35 bin 323 adet satışa ev sahipliği yaptı.

2017’nin ilk ayında otomobil satışı yüzde ona yakın artış kaydetti. Yükselen satış miktarı 25 buçuk bin adetin üzerinde gerçekleşti. Hafif ticari araçların satışlarındaki durum ise dokuz bin 634 adetle rekor kırdı.

Yeni yılın ilk ayında toplam üretimde yüzde 31’lik seviyede artış meydana geldi. Ocak ayı dönemi içerisinde 128 bin adetlik üretimin 94 binlik bölümünü otomobil üretimi kaptı. Bu miktarlar ise bir rekora imzasını attı.

2017 Ocak ayında otomobil üretimi yükselirken, ticari amaçlı kullanılan araç üretiminde düşüşler meydana geldi. Söz konusu araç türlerinde % 13’lük bir düşüş kaydedildi.

OCAK AYI İHRACAT ORANLARI ARTIŞ KAYDETTİ

Otomotiv sektörü yurt içi kadar yurtdışı satış oranlarını da yükseltti. İhracat Ocak ayı döneminde yüzde ellilik oranı geçti. İhracat rakamlarında otomobil neredeyse yüzde yüzlük artışa sahne oldu. Otomobil ihracatı yüz binden fazla gerçekleşti. Sektör toplam ihracatında 76 binlik bölümü otomobil olarak yurtdışına gönderdi. Otomotiv sektörü sektörünün Ocak ayında ülke ekonomisine iki milyar dolardan fazla katkı sağladığı öğrenildi.

YERLİ ARAÇLAR RAĞBET GÖRDÜ

Türkiye ekonomik anlamda zor günler geçirmesine rağmen otomobil almaktan vazgeçmedi. Satışlar yüzde on oranında patladı. Otomobil satışlarında vatandaşlar yerli araçları tercih etti. Yüzde 20 oranında yerli araç tercih edildi. İthal edilen araçların satışları ise yüzde 6’lık seviyede takılı kaldı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.