Ana SayfaEkonomiÇiftçiye Büyük Destek

Çiftçiye Büyük Destek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonominin dalgalanması ile en çok etkilenen kesimlerden olan tarım işçileri için atağa geçen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çiftçilere umut olacak açıklamalarda bulundu. Çektiği kredi borçları altında kalarak ödeme zorluğu çeken çiftçiler için yeni bir düzenlemeye gidildiğini açıklayan Bakan Faruk Çelik, çiftçilere ait Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’ne olan tarımsal kredi borçlarının yeniden yapılanma sürecinde ele alınacağını söyledi. Çelik borçların yapılandırabilmesi için 31 Aralık tarihi itibari ile muaccel hale gelmiş olması gerektiğini, borcun temerrüde düştüğü tarih itibari ile yapılandırma sürecine kadar üreticiye yüzde 3 oranında faiz uygulanacağını söyledi. Çelik yatırım kredileri için geçerliliği bulunan tarımsal cari faiz oranın yarısını devletin Hazine Müsteşarlığı tarafından ödeyeceğini diğer yarısını da üreticinin ödeyeceğini sözlerine ekledi.

Faizin Yarısı Devletten

Çiftçinin düştüğü zor durumdan çıkması için bütün imkanların seferber edildiğini belirten Çelik, yapılandırma kapsamında olan yatırım kredileri için o tarihte geçerli görülen tarımsal cari faiz oranının uygulanacağının altını çizdi. Çelik yapılandırmaya esas tutarın defaten ödenmesi durumunda taksitlendirme faizi uygulanamayacağını, faizin yarısının devlet tarafından ödenip gelir kaybı olarak karşılanacağını, diğer yarısını ise üreticinin ödeyeceğini belirtti. Bu durumda mevcutta yürüklükte olan yüzde 11 oranındaki tarımsal cari faiz oranının yüzde 5,5 ini çiftçi öderken yüzde 5,5 ini de devlet Hazine Müsteşarlığı bağlantısı ile ödemesi olacak.

Önceki Yapılandırmadakiler de Faydalanacak

Bu uygulama sayesinde toplamda 42 bin üreticinin yapılandırmadan faydalanabileceğini söyleyen Çelik, söz konusu uygulama gündeme gelemeden önce borçlarını yapılandıran üreticilerin de aynı haklardan yararlanmak için gerekli yerlere başvuruda bulunabileceğini, ancak bu imkanlardan yararlanılabilmesi için dava açılmamış olması gerektiğini ya da açılan davalardan vazgeçilmiş olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.