Ana SayfaEkonomi2016 Yılında Kuveyt Türk’ün Karlılık Oranı Arttı

2016 Yılında Kuveyt Türk’ün Karlılık Oranı Arttı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kuveyt Türk’ün 2016 Yılı Finansal Verileri

Kuveyt Türk Katılım Bankası 2016 yılı finansal verilerini yayınladı. Kuveyt Türk’ün yayınladığı verilere göre Kuveyt Türk 2016 yılında bir önceki yıla göre karını arttırdı. Kuveyt Türk’ün 2016 yılında net karı 2015 yılsonuna göre yüzde 22 arttırdı. Kuveyt Türk’ün yayınladığı finansal verilere göre bankanın 2016 yılı net karı 542 Milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

Kuveyt Türk’ün konsolide finansal tablolarına göre Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın toplam aktifleri 2016 yılında arttı. Kuveyt Türk’ün yayınladığı finansal verilere göre 2016 yılında Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın toplam aktifleri 2015 yılsonuna göre yüzde 15 artışla 48,5 Milyar TL seviyesine yükseldi. Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın öz varlıkları da 2016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 15 artış göstererek 3,9 Milyar TL’ye ulaştı.

Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından yayınlanan konsolide finansal veriler göre Kuveyt Türk’ün toplanan fonları 2016 yılında bir önceki döneme göre yüzde 13 arttı. Kuveyt Türk’ün 2016 yılında toplanan fonları 31,9 Milyar TL’ye ulaşırken 2016 yılında Kuveyt Türk’ün fon kullandırımı ise bir önceki yıla göre yüzde 11 artarak 30 Milyar TL’ye yükseldi.

Türkiye’nin en büyük ihraçcısı unvanını taşıyan Kuveyt Türk Katılım Bankası 2016 yılında altın hesapları büyüklüğü bakımında katılım bankaları arasında birinci sırada yer alırken bankacılık sektörü arasında ikinci sırada yer aldı.

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan yaptığı açıklamada yılsonu hedeflerine ulaştıklarını belirtirken 2017 yılında Kuveyt Türk şube sayısını 400 ulaştırmayı hedeflediklerini de belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.