Ana SayfaEkonomiEge, Uzak Doğu İhracatını Yüzde 63 Arttırdı

Ege, Uzak Doğu İhracatını Yüzde 63 Arttırdı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ege Bölgesinden Uzak Doğu Ülkelerine İhracat Çıkışı!

Uzak Doğu ülkelerini kapsayan ihracat oranlarında Ege Bölgesi Ocak ayında büyük bir çıkış kaydetti. Uzak Doğu ülkelerine yapılan ihracat verileri incelendiğinde Ocak ayında yapılan ihracatın % 63 oranında arttığı görüldü.

Ege Bölgesinde faaliyetlerine devam eden ihracatçılar yurt çapında büyük bir başarıya imza attı. Geçen yıl ihracatta ikinci bölge olan Ege, 2017 yılının ilk ayında Uzak Doğu’ya yaptığı ihracatı tanıtım çalışmaları ve geliştirdiği pazarlama teknikleriyle pekiştirdi. Bu çalışmalar da yılın ilk ayında meyvelerini vermeye başladı. Ege İhracatçı Birliği yaptığı açıklamada, bölgenin Uzak Doğu pazarında bulunan yerini genişlettiğini bildirdi. Çin’den Japonya’ya kadar geniş bir bölgeye ihracat yapan Ege, pazar payında büyük öneme sahip 15 ülkeye ihracatı hızlandırdı.

Ege İhracatçı Birliği yaptığı açıklamada 2016 yılının ocak ayında Uzak Doğu’ya yapılan ihracat miktarını 46 milyon dolar olarak açıkladı. 2017 yılının ocak ayında söz konusu ülkelere yapılan ihracatı 75 milyon dolar olarak açıklayan Birlik bir rekora imza attı. Ocak ayındaki ihracat verileri değerlendirildiğinde Uzak Doğu’ya yapılan ihracat, toplam ihracatın yüzde dokuzluk bölümünü kapsadı.

Uzak Doğu’nun lider ülkesi Çin’de dahil bir çok ülkeye ihracat yapıldı. Ocak ayında Çin’e yapılan ihracat oranı yüzde 84’lük oranda artarak en fazla ihracat yapılan Uzak Doğu ülkesi oldu. Ege Bölgesi Japonya’ya yaptığı ihracatı ise yüzde yetmişlik seviyede arttırdı. Bu ülkeleri Avusturalya, Hindistan ve Güney Kore takip etti.

Egeli ihracat liderleri Ocak ayındaki bu gelişmelerden memnun olurken, gelecek aylarda da aynı seviyelerde ihracat yapmayı hedeflediklerini belirtti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.