Ana SayfaEkonomiTurşu İhracatı 2016’da Arttı

Turşu İhracatı 2016’da Arttı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 yılı ihracat verileri incelendiğinde meyve, sebze ihracatı geçen yıla göre yüzde 5 oranında gerileme yaşarken işlenmiş ürünlerde satışların tam tersi yönde ilerlediğini gösteriyor. Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçı Birliği Başkanı Rıza Seyyar yaptığı açıklama ile Rusya’nın uyguladığı yaş meyve sebze kotasının düşüşe sebep olduğunu ancak elde kalan bu ürünleri konserve, sos, salça ve meyve suyu olarak değerlendiren ihracatçıların yılı kayıpsız kapattığını belirtti.

İstikrarlı Hedef Pazar’a Sahip

Konu hakkında açıklama yapan Seyyar, sebze ve meyve mamulleri ihracatının artış sebebinin istikrarlı hedef pazarlara sahip olması olduğunu söyledi. Geçen yıl Rusya ile yaşanan sorunların Türkiye’nin özellikle narenciye ve domates ihracatında büyük sıkıntı yaşamasına sebep olduğunu belirten Seyyar, bu fırsatı değerlendiren ihracatçıların Irak, Almanya, Hollanda, ABD, İtalya ve İngiltere gibi oturmuş pazarlara yöneldiğini bu yüzden işlenmiş gıda ihracatçısının sezonu daha rahat geçirdiğini söyledi.

Turşu ’da İhracat Arttı

Ege İhracatçı Birlikleri verilerine göre 2016 yılında turşu gurubunda büyük hareketlilik yaşandığını belirten Seyyar, bu alanda bir önceki yıla göre yaşanan artışın ihracatçıları rahatlattığını belirtti.2016 yılında başta turşu, salça, konserve ve meyve suyu türlerinde bir önceki yıla nazaran güzel artışlar yaşandığının altını çizen Seyyar, satışlardaki artışın ABD, Avrupa ve Uzakdoğu pazarındaki artışlardan yaşandığını, mamul ihracatının Rusya’ya değil Avustralya, Avrupa, ABD ve Japonya gibi daha sakin pazarlara gerçekleştirildiğini ve oralarda herhangi bir dalgalanma yaşanmadığını belirtti. Geçen yıl 156 milyon dolar olan turşu grubu ihracatının 2016 yılında 172 milyon dolara yükseldiğini söyleyen Seyyar, aynı hareketliliğin şekerleme ve konserve grubunda da yaşandığını belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.