Ana SayfaEkonomiMaliye Bakanlığına Çağrı: “ Adaletsizliği Düzeltin”

Maliye Bakanlığına Çağrı: “ Adaletsizliği Düzeltin”

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamalarında rahatsızlık duydukları belli bazı konular olduğundan bahsetti. Özellikle, gelir vergi​si konusunda ilk iki dilimin belirlenmesinde çalışanların aleyhine davranıldığı ve ücretli çalışanların yıl boyunca gelirlerinde azalma ile karşı karşıya kaldıklarının altını çizdi. Murat İnanç ayrıca, Hükümet’e ve Maliye Bakanlığına çağrıda bulunarak, vergi de ki adaletsizliğin düzeltilmesini istedi.

 

Başkan Murat İnanç, son dönemde vergide düzenli ödeme gerçekleştiren işverenlere 5 puanlık teşvik indirimin söz konusu olduğunu ancak diğer teşviklerle 10’un üzerinde farklı bir teşvikin yürülükte olduğunu belirtti. İş verenin asıl faydalanıcı olduğu ‘istihdamı arttırmak’ çalışanı arttırmaya yönelik bir proje. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamasıklarını esas çağrıyı Maliye Bakanlığına yaptıklarını belirten İnan;

“ Bizleri unutmayın, azalan bir gelirle çalışmak istemiyoruz” dedi.

 

ADALETSİZLİK BİR AN ÖNCE SON BULMALI!

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, istihdam teşviklerinde özellikle işsizlik fonunun finansman olarak gösterilmesi hususuna da değindi. İstihdam için ayrılan bütçenin Fon’dan karşılanmasının, yük altında kalan işçilerin az maaşla çalışmasına sebebiyet verdiği görüşünde.

Normal şartlarda asgari geçim şartlarının altında çalışanların dahi ikinci ve hatta bazen üçüncü vergi dilimi içerisine girdiğini belirterek; “ Bu adaletsizlik bir a önce son bulmalı” dedi.

 

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.