Ana SayfaEkonomiİhracatta Leblebi Etkisi

İhracatta Leblebi Etkisi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

MARKA TESCİLLİ LEBLEBİ

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde ortalama yıllık 15 bin ton leblebi üretilmekte. Bu lebleblerin namı yurt fışına kadar uzandı. Ülkemiz için ihracatta ciddi değer kazandıran Tavşanlı leblebisini, Tavşanlı Leblebiciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Mustafa Sarı şöyle anlattı: “ İlçemizde üretilen leblebimizin Türkiye’de yöresel işaret tescil belgesi bulunmakta. Bununla birlikte Fransa’nın Başkenti Paris’te ‘International Trophy For Quality New Millenium Award’ ödülünü de alarak dünyaya açılma imkanı bulmuş bulunmaktayız.”

43 ÇEŞİT LEBLEBİ

Tavşanlıda leblebi üreten bir çok üretici bulunmakta. Üreticiler ihracattan fazlasıyla memnun olduklarını, dünyaya açılmış olmanın gururunu yaşadıklarını belirttiler. Leblebilerinin her daim nitelikli olması için daha fazla emek sarfettiklerini söyleyen üreticiler Tavşanlı leblebisinin bugün 43 farklı çeşidi olduğunu söylüyorlar. Şeker, baharat ve çikolata ile tatalandırdıkları leblebileri karamelli, kahveli, sakızlı, limonlu ve hatta acılı birçok çeşit ürettiklerinin altını çizdi.

LEBLEBİNİN ÜRETİLMESİ YAKLAŞIK 3 AY SÜRÜYOR

Üreticiler leblebinin yaklaşık olarak 3 ay gibi bir zaman diliminde büyük emeklerle üretildiğini belirterek bu işin meşakatli olduğuna dikkat çekiyorlar.

Tarlada yetişen nohutun fabrikaya gönderilmesi, fabrikada elenip 2 ay süre ile salamuraya bırakılmasıyla dinlenme sürecine giren nohutlar birkaç kontrolden sonra leblebiye dönüşüyor. Bu dönüşüm aşağı yukarı 3 aylık bir zaman gerektiriyor.

4 BİN TON İHRAÇ EDİLİYOR

Tavşanlı Leblebiciler ve Kuruyemişciler Odası Başkanı Mustafa Sarı, ilçelerinde ürettikleri 15 bin ton leblebinin şimdilik 4 bin tonunu yurt dışına gönderdiklerini belirtti. Başta Balkan ülkeleri olmak üzere, bazı Avrupa Ülkeleri ve Ortadoğu Ülkelerinden ciddi talep aldıklarını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.