Ana SayfaEkonomiBorsa Rekora Koşuyor!

Borsa Rekora Koşuyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Borsa İstanbul endekslerinde yapılan inceleme sonrasında 13 aylık bir sürecin ardından  90.000 puana kadar ulaşması rekor tahminlerini gerçekleştirdi. 

Borsa İstanbul endekslerinde yaşanan bazı dalgalanmaların ardından zirveye ulaşması dikkat çeken ayrıntılar arasında yer alıyor. BİST 100 endeksinin yapılan tahminlerinde üzerinde çıkarak ABD borsalarında yaşanan çeşitli dalgalanmaların etkisinden faydalanarak 90.000 puan eşiğine kadar gelmesi piyasalarda adeta şok etkisi yarattı. 2 yılın ardından yakalanan bu puan seviyesinin adeta tarihi zirve olduğu öğrenildi. Küresel piyasalarda meydana gelen yukarı yönlü artışın sonrasında Borsa İstanbul’da yukarı yönlü bir eğilim içerisine girmişti. 

Özellikle yeni yıldan bu yana BIST 100 endeksinin yukarı yönlü eğilimlerini sürdürmesi bu sabah itibariyle rekor seviyeye kadar ulaşmasına neden oldu. Sabah saatlerinde 89.943 puana ulaştıktan sonra en yüksek seviyeyi gördüğü açıklanmıştı. Ardından yapılan değerlendirmeler sonrasında 90 bin üzerinden hareket eden bir endeks haline dönüştüğü belirlendi. 13 ay aradan sonra tekrar bu seviyeleri görmesi tarihi bir rekor olduğu yönünde yorumlanmaya başladı. Endeks en son en yüksek sayılabilecek olan tarihi zirveyi 22 Mayıs 2013 tarihinde görmüştü. Bu durumda o tarihlerde 93.398 puana kadar çıktığı belirlenmişti. Yıllar sonra tekrar yükselmeye başlaması yatırımcıları heyecanlandırdı. 

FED tarafından son zamanlarda yapılan çeşitli açıklamaların ardından bu ay içerisinde yapılacak toplantı sonrasında faiz artışlarının gerçekleşebileceği ihtimalinin artması sonrasında yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul yatırımları dikkat çekmeye başladı. Endekslerin yukarı çıkmasında yabancı girişinin de borsayı yükseklere taşımaya başladığı öğrenildi. Bu durumda yapılan yatırımların ağırlık kazanması bekleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.