Ana SayfaEkonomiTüfenkci: Bankaları Yakından Takip Ediyoruz

Tüfenkci: Bankaları Yakından Takip Ediyoruz

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomideki daralmanın önüne geçmek ve zor durumda olan esnaf ve vatandaşların bir nebze rahat nefes almasını sağlamak için çıkarılan sicil affı hakkında önemli açıklamalarda bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bu konuda zorluk çıkaran vatandaşı zora sokan ve hükümetin yaptığı bu kolaylığı uygulamayan bankaların yakın takipte olduğunu ve gereken işlemleri yapmamak gibi bir lükslerinin olmadığını, ekonominin kalınması için herkesin kendisine düşeni yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Hesabını Sorarız

Talepler doğrultusunda bankalar ile iletişim içerisinde kalarak sicil affının getirildiğini belirten Tüfenkci, bankaların müşteriye çek ödenmediği için kredi vermediğine dair sıkıntıların kendilerine de ulaştığını, zaten sicil affının bu sorunu ortadan kaldırmak için getirildiğini, bu konuda ülke genelinde geçerli olan bu uygulamayı devreye sokmayan, banka müdüründen yöneticisine kim olursa olsun hesap sorulacağını ve gereğinin yapılacağını söyledi.

Geçmiş Geçmişte Kaldı

Geçmişte senedini kredisini ödeyemeyen vatandaşların sıkıntılarını ortadan kaldırmak için sicil affı uygulamasına geçildiğini belirten Tüfenkci, o zaman ödeyemeyenlerin şimdi ödeyebileceğini 6 ay içerisinde sicilin temizlenebileceğini, yapılan bu uygulamanın vatandaşlar için çok önemli olduğunu söyledi.

Hızlanmamız Lazım

Referandum hakkında da açıklamalarda bulunan Tüfenkci, darbe girişiminde göğsünü bu girişime karşı siper eden Türk halkı için daha çok çalışmak gerektiğini ve durmamak gerektiğini, referandum sonrası her şeyin daha güzel olacağını, bu seçimin bir tek adamlık seçimi olmadığını Türk milleti için daha güzel günlerin gelmesi için atılan bir adım olduğunu söyledi. 2019 yılındaki seçimlerde kimin seçileceğinin belli olmadığını söyleyen Tüfenkci, önemli olan sistem değişikliği olduğunu sistemin değişmesinin bu ülke için en doğru karar olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.