Ana SayfaEkonomiFED Mart İçin Sinyal Verdi

FED Mart İçin Sinyal Verdi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yapılan açıklamalar ve alınan sinyaller sonrasında FED’in Mart ayında faiz artırımına gideceği kesinleşmeye başladı. 

ABD Merkez Bankası FED tarafından piyasaları önemli ölçüde etkileyecek olan faiz artırım çalışmalarının ne zaman yapılacağı merak konusu haline gelmişti. Bir süredir piyasalarda meydana gelen hareketliliğin faiz artırımı yapılmadığı için bu konuda yapılacak olan çalışmalar merak konusu haline gelmişti. Piyasalardaki gidişatın olumlu seyirde değişmesinin ardından bir süredir faiz artırımına olumlu gözle bakılmaya başlanmıştı. Bunun ardından Mart ayı içerisinde yapılacak olan toplantıda alınacak karar merak konusu haline geldi.

FED Başkanı Yellen tarafından yapılan son açıklamalar çerçevesinde Mart ayında faiz artırım ihtimalinin artmış olması da dikkatlerden kaçmadı. Yapılan açıklamalar sonrasında Mart ayında yapılacak olan faiz artırım ihtimalinin piyasaların duruma müsait olmasından dolayı giderek artabileceği ifade edildi. Parasal sıkılaşma durumlarının kademeli olarak gerçekleşeceğini savunurken bu çalışmanın piyasalar için çok daha uygun olduğu savunulmaya başlandı. Ekonomide istikrarlı bir gelişim beklenirken son dönemlerde ekonominin almış olduğu durum faiz artırımı için herhangi bir riskin oluşmayacağını da gözler önüne sermiş oldu. 

FED Başkanı tarafından yapılan açıklamalarda Mart ayında yapılması beklenen faiz artırımı için yeşil ışık yakıldı ancak yıl içerisinde tahminen ne kadar faiz artırımına gidilebileceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Böylece faiz artırımına haziran ayında gidileceği yönünde ortaya atılan ihtimallerde ortadan kalkmış oldu. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.