Ana SayfaEkonomiFed’in Etkisi İle Dolar Yükselmeye Devam Ediyor

Fed’in Etkisi İle Dolar Yükselmeye Devam Ediyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dolar Değer Kazanımı Devam Ediyor

Dolar/TL kuru haftanın ilk işlem gününde zayıf veri akışına rağmen gün içerisinde dalgalanmaya devam etti. Dolar, Fed’in faizleri Mart ayında artırma olasılığının yükselme etkisinin devam etmesi ile gün içerisinde değerini korudu ve Pazartesi günü Türk Lirası gelişen ekonomi para birimlerinden negatif ayrıldı.

Haftanın ilk işlem gününe 3,7102 seviyelerinde başlayan Dolar/TL kuru akşam saatlerinde 3,7145 seviyelerine yükseldi. Haftanın ilk işlem gününde zayıf veri akışına rağmen Dolar/TL kuru gün içerisinde 3,70-3,73 bandında dalgalandı.

Geçen hafta Fed yetkililerinin Martta faiz artırımını destekleyen açıklamalarının etkisi ile değer kazanan Dolar haftanın ilk işlem gününde de değerini korudu. Dolar/TL kurunun 3,70 seviyesinin üzerinde kalmasında Fed Başkanı Janet Yellen’in Cuma günü yaptığı konuşma da etkili oldu.

Fed Başkanı Janet Yellen Cuma günü yaptığı konuşmada ABD ekonomisinin performansında bir değişiklik olmaması durumunda Mart ayıdan faizin artırılacağını destekleyen bir konuşma yapmıştı. Piyasalar Yellen’in konuşması ile birlikte Fed’in Mart ayında 25 baz puanlık faiz artırımına gitmesine kesin gözle bakıyor.

Türk Lirasının değer kaybında yurtdışı etkenlerin yanı sıra Türkiye’deki referandum sürecinin ve Suriye’deki gelişmelerin jeopolitik endişelere sebep olması da etkili oluyor. Özellikle yurtiçi faktörlerin etkisi ile gerileyen Türk Lirası diğer gelişen ekonomi para birimlerinden negatif ayrılıyor.

Yurtdışı ve yurtiçi etkenleri ve Dolar/TL kurundaki hareketlenmeyi değerlendiren uzmanlar Fed’in faiz artırması halinde artan iç risklerin de etkisi ile ülkeden sermaye çıkışının olacağını ve TL’deki değer kaybı daha fazla hissedileceğini belirtiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.