Ana SayfaEkonomiMevsimlik Tarım İşçileri 2016’da Kârlı Çıktı

Mevsimlik Tarım İşçileri 2016’da Kârlı Çıktı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mevsimlik İşçilerin Geliri Yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu tarım işçilerinin günlük kazançlarının yüzde 13,4’lük oranda arttığını açıkladı.

2016 yılına dair tarımsal işletme işgücü ücretleri hakkında açıklama yapan TÜİK verileri paylaştı. TÜİK’in açıklamasında 2016’da mevsimlik olarak çalışan tarım işçi ücretlerinin 2015 yılına göre yüzde 13,4 seviyesinde arttığı bildirildi. Buna göre tarım işçileri günlük 59 liraya çalıştı. Devamlı olarak çalışan tarım işçilerinin aylık bazdaki ücretiyse yüzde 9 buçuk oranında artış kaydetti. Devamlı çalışan tarım işçilerinin aylıkları 1677 liraya yükseldi.

Tarım sektöründe günlük olarak çalışan kadınların ücretlerindeki artış yüzde 14,4’lük oranda hayata geçti. Artışlar ardından günlük ücret miktarı 53 lira oldu. Aynı şekilde çalışan erkek tarım işçilerinin ücretlerinde yüzde 12,4’lük artışın olduğu belirlendi. Buna göre mevsimlik çalışan erkekler günde 66 lira kazandı.

Devamlı olarak çalışan kadın tarım işçilerinin ücret miktarı 2015 yılına kıyasla yüzde 9,3’lük seviyede artış yaşadı. Kadın tarım işçileri ayda bin 456 lira kaznaç elde etti. Erkeklerin aylıkları ise yüzde 9,7’lik seviyede yükselerek bin 714 lira olarak kaydedildi.

Tarım sektöründe çapalama alanında hizmet veren bir kadın işçi günde 48 lira, erkek işçi ise 54 lira kazandı. Hasat mevsiminde istihdam edilen kadınlar 54 lira kazanırken, erkekler 62 liralık kazanç elde etti.

Mevsimlik kadın tarım işçilerine en yüksek günlük yevmiyeyi Ordu kentinde faaliyet gösteren işletmeler verdi. Erkeklere en yüksek günlük ücreti veren kent ise Ardahan ili oldu.

Günlük bazda en düşük ücretleri Hatay kenti verdi. Hatay’da tarım işçiliği yapan kadınlar günde sadece 33 lira, erkeklerse 43 lira kazanabildi.

Devamlı olarak tarımsal işçilik yapan erkekler en düşük ücreti Malatya kentinde aldı. Kadınlara en yüksek aylık geliri ise Balıkesir ve Ankara sağladı. Erkek tarım işçileri ise Bursa’da diğer kentlere göre en yüksek geliri kazanma imkanı elde etti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.