Ana SayfaEkonomiCanikli: Kısa Sürede 500 Bin İstihdam

Canikli: Kısa Sürede 500 Bin İstihdam

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Fed kaynaklı dalgalanmaların kalıcı hasar veremeyeceğini etkilerinin geçici olacağını söyledi. İstihdam konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Canikli, istihdam seferberliği kapsamında yoğun çalışmaların devam ettiğini kısa süre içerisinde istihdam rakamların oldukça yüksek artış gösterdiğini söyledi.

Kötü Günler Geride Kaldı

En kötü günlerin artık geçmişte kaldığını bundan sonra para piyasalarındaki dalgalanmanın şiddetinin ve boyunun azalmaya daha da devam edeceğini belirten Canikli, Fed kaynaklı dalgalanmanın yaşanabileceğini söyledi. Fed kaynaklı yaşanan dalgalanılmaların ekonomiyi alt üst edecek derece olmayacağını belirten Canikli, kalıcı hasar oluşmayacağını alınan ciddi tedbirler ile son birkaç ay içerisinde göreceli bir istikrarın ortaya çıktığını söyledi.

Kurdaki Dalgalanma Düşük Seviyede

Kurdaki dalgalanmanın önceki zamanlara göre daha düşük seviyede olduğunu belirten Canikli, piyasanın hareketlerini tahmin etmenin çok zor olduğunu ancak aşağı yukarı ufak tefek hareketlerin normal bir süreç olduğunu, dalgalanmanın belirli bir bant üzerinde gerçekleştiğini söyledi.

İstihdam 300 Bine Yaklaştı

İstihdam seferberliği kapsamında çalışmaların son hız devam ettiğini belirten Canikli, KOBİ’lere aktarılan kaynağın 3 yıllık maliyetinin 2,7 milyar lira olduğunu ancak bu maliyetin karşılığında gelecek üretim ve istihdam oranlarının çok önemli olduğunu söyledi. Şimdiye kadar elde edilen rakamlara göre 300 bin kişiye istihdam sağlandığını belirten Canikli, 200 bin kişi için de toplum yararına çalışma kapsamına alındığını söyledi. Böylelikle kısa sürede 500 bin kişiye istihdam sağlandığını belirten Canikli, yaşanan istihdamın fiilin ekonomide hissedildiğinin ancak rakamlara yansımasının 3 ay içerisinde gerçekleştiğini, bundan sonraki süreçte istihdam çalışmalarının hızlanarak devam edeceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.