Ana SayfaEkonomiNohudun Tarladan Çıkış Fiyatı Yüzde 41 Arttı

Nohudun Tarladan Çıkış Fiyatı Yüzde 41 Arttı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Nohut Fiyatıyla Zirveye Oturdu

Türkiye İstatistik Kurumu tarladan toptancıya giden ürünlerin fiyatlarını içeren bilgileri kamuoyu ile paylaştı. TÜİK tarlada en fazla fiyat artışının nohutta olduğunu bildirdi. Fiyatı en fazla düşen bitkisel ürün ise nane olarak kayda geçti.

Tarımsal üreticinin tarladan çıkardığı ürünlerin fiyatlarını içeren TÜİK verilerine göre, fiyatı en fazla artış kaydeden ürün nohut oldu. 2016 yılında nohudun tarladan çıkış fiyatı yüzde 41’lik artış yaşadı. Üretici nohudu kilo bazında 2 lira 61 kuruşa satarken, 2016 yılında bu rakam 3 lira 68 kuruşa tırmandı.

Nohudun tarladan çıkış fiyatının zam şampiyonu olması tezgahlardaki ve marketlerdeki nohut reyonlarına da yansıdı. Üretici bu durumdan memnun olurken, vatandaşlar nohut tüketimi kısmaya gitti.

Türkiye İstatistik Kurumu terenin fiyatının da yüzde 40,4’lük seviyede arttığını belirledi. TÜİK 2015 yılında bir lira 61 kuruşa satılan terenin, 2016 yılında 2 lira 26 kuruşa yükseldiğini bildirdi. Böylelikle tere 2016 yılının ikinci zam şampiyonu oldu.

Açıklamada listenin üçüncü sırasında yem bitkilerinin olduğu görüldü. Yem bitkileri fiyatları 2016 yılında bir önceki seneye göre yüzde 39’luk oranda arttı. Söz konusu ürün 70 kuruş seviyesinden 97 kuruş seviyesine çıktı.

2015 ile 2016 yılları arasında fiyatı en çok düşen tarımsal ürün nane olarak kaydedildi. Bu ürün 2015 yılında tarladan 3 lira 91 kuruşa çıkmaktaydı. 2016 yılındaki fiyat seviyesi ise 1 lira 61 kuruşa kadar indi. Nane fiyatı bir yıllık zamanda yüzde 59’lük değer kaybetti.

Tarlada fiyatı düşen diğer bitkisel ürünler ise patates ve fındık oldu. Patates tarladan kilo bazında çıkış fiyatı 64 kuruş seviyesine düştü. 2015 yılında patatesin tarladan çıkış fiyatı bir lira 13 kuruş idi.

Fındıkta üreticisinin yüzünü 2016’da güldürmedi. Fındıktaki fiyatlar yaklaşık yüzde 30 seviyesinde geriledi ve on lira 54 kuruştan satıldı.

Fiyatı en fazla düşen ürünler arasında üçüncü sırada fındık yer aldı. Bu ürünün fiyatı yüzde 29,9 azalarak 10,54 liraya indi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.