Ana SayfaEkonomiTürkiye ve Rusya “Ortak Yatırım Fonu” Mutabakatını İmzaladı

Türkiye ve Rusya “Ortak Yatırım Fonu” Mutabakatını İmzaladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ortak Yatırım Fonu Mutabakatı İmzalandı

Türkiye ile Rusya arasında ticari yakınlaşma devam ederken, iki ülke ortak bir fon oluşturma kararı aldı. Bu kapsamda Ortak Yatırım Fonu için imzalar atıldı.

Söz konusu fona Türkiye “Varlık Fonu” ile Rusya “Doğrudan Yatırım Fonu” aracılığıyla yatırım yapacak. İki ülkenin Ortak Yatırım Fonu’na yatıracağı miktar toplam bir milyar dolar seviyesine kadar yükselebilecek.

Ülkelere ait fonlar yeni fonun oluşturulması için anlaşmaya vardı. Bu çerçevede ilk adım atılarak mutabakat anlaşması karşılıklı olarak imzalandı.

PROJELER İKİ ÜLKENİN ORTAK KARARIYLA BELİRLENECEK

Ortak Yatırım Fonu çerçevesinde iki ülkenin ekonomik anlamda bağları daha da güçlü hale gelecek. Söz konusu fon yatırımların hızını arttırırken, en iyi yatırım projelerini birlikte üretecek.

Ortak Yatırım Fonu’nun mutabakat anlaşması Rusya’da imzalandı. İmza törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin katılım sergiledi.

HER ÜLKE 500 MİLYON DOLAR YATIRABİLECEK

Fona hem Türkiye hem de Rusya 500 milyon dolar seviyesine kadar yatırım yapabilecek. Böylece fonun toplam tutarı bir milyon dolar seviyesine çıkabilecek.

“TÜRKİYE VARLIK FONUNUN İLK ULUSLAR ARASI ANLAŞMASI OLDU”

İmzalanan mutabakat anlaşması ardından Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Mehmet Bostan anlaşmayı değerlendiren bir açıklama yaptı. Anlaşma ile iki ülkenin ekonomik işbirliğinin artacağını söyleyen Başkan Bostan, “Fon ile planlanacak projeler her iki ülkeye de büyük katkılar sağlayacak. Ekonomik büyümenin önünü açacak. Fon ile üretilecek projeler girişimci için fırsat olacak” dedi. Başkan Bostan bu anlaşmanın Türkiye Varlık Fonu’nun ilk yurtdışı anlaşması olduğunun altını çizerek, “Bu anlamda Kurum olarak farklı bir heyecan içerisindeyiz” şeklinde konuştu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.