Ana SayfaEkonomiŞimşek: Rusya Rekorla Gelecek

Şimşek: Rusya Rekorla Gelecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, referandumdan dövize, Fed kararlarından Rusya ile olan turizm ilişkisine kadar pek çok alanda açıklama yaptı. Rusya ile gelinen son durumun sevindirici olduğunu belirten Şimşek, iki ülkenin orta yolu bulmasının her açıdan olumlu sonuçlar doğuracağını söylerken, referandumda evet oyunun çıkmasının belirsizliği ortadan kaldıracağını Türk Lirası’na olumlu yansıyacağını söyledi. Fed’in faiz artırma beklentisi hakkında da açıklama yapan Şimşek, faiz artışının fiyatlanmasının Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için olumlu bir durum olmadığını yaşanan bu gelişmelerin doları güçlendireceğini söyledi.

Hayır Çıkarsa Kriz Gelir

Referandum sonucu hakkında da yorumlarda bulunan Şimşek, referandumdan hayır çıkması durumunda ekonomide belirsizliklerin devam edeceğini ve ekonominin olumsuz etkileneceğini, Türkiye’de parlamenter sistemin yönetimde istikrar sağlama konusunda yetersiz olduğunu ve böyle bir durumda ülkenin krizlere gebe olduğunu zor bir sürece girileceğini söyledi.

Evet Çıkarsa Belirsizlik Azalır

Referandum sonucunda evet çıkması durumunda ülkedeki belirsizliğin ortadan kalkacağını savunan Şimşek, Türkiye’nin zor zamanlardan geçtiğini ve son yıllarda yaşananların başka ülkelerde yaşansa o ülkenin ekonomik anlamda çökmüş olacağını ancak Türkiye’nin hala ayakta olduğunu söyledi.

Türkiye İçin Olumlu Değil

Fed’in faiz artırma beklentisi olduğunu belirten Şimşek, mart ayında yüzde yüz olasılıkla faiz artışı fiyatlanmaya başladığını ve bunun Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için olumlu bir durum olmadığını söyledi.

Rusya Rekor Kırabilir

Rusya ile gelinen son noktanın gayet olumlu olduğunu belirten Şimşek, iki ülkenin siyasilerinin görüşmesi sonrasında 2015 yılı kasım ayı öncesine dönüşün yaşanabileceğini ve bu yıl Rus turist sayısında büyük bir artış yaşanacağını söyledi. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 80’in üzerinde Rus turist sayısında artış olduğunu belirten Şimşek, Rusya’daki gelişmenin Avrupa’daki kayıpları telefi etmek adına önemli olacağını söyledi.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.