Ana SayfaEkonomiCebinize 20 Bin TL Koymadan Evlenmeyi Hayal Bile Etmeyin!

Cebinize 20 Bin TL Koymadan Evlenmeyi Hayal Bile Etmeyin!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Evlenecek Çiftlerin Yeni Ev Masrafları Arttı

Baharın ilk günlerini yaşadığımız şu günlerde evlilik planı yapanlar tatlı bir telaşe içerisine girdi bile! Bahar ve yaz aylarında evlenecek çiftler ev alışverişleri için mağaza mağaza dolaşmaya, yeni eşyaları seçmeye ve tabi ki fiyat araştırması yapmaya başladı.

Yeni bir evin ihtiyacı olan mobilya, halı, perde, beyaz eşya ve zücaciye eşyalarının fiyatları ise çiftleri pek mutlu etmedi. Dar gelirli bir çiftin eşyalarını en düşük fiyat seviyesinden seçmesi halinde 15 bin lira kadar harcama yapmaları gerektiği tespit edildi. Biraz daha lükse kaçan eşyalar seçilirse bu rakam iki katına hatta daha fazlasına dahi çıkabiliyor denildi.

Türkiye İstatistik Kurumu geçen yıl kaç kişinin evlendiğini inceledi. Bu inceleme sonrasında kayıtlar toplam 594 bin 493 kişinin evlendiğini gösterdi. Geçtiğimiz sene yine bahar aylarında başlayan evlenme merasimleri yaz boyunca aralıksız devam etti. Bu yılda aynı şekilde Ramazan Ayında evliliklerde biraz yavaşlama ve sonrasında yaz sonuna kadar artış yaşanacağı beklentiler arasında yer alıyor.

Yapılan araştırmada evlenecek çiftlerin yatak odası masrafının en az 2500 lira seviyesinde olacağı ifade edildi. söz konusu mobilyalarda fiyatlar marka ve kaliteye göre on bin liraya kadar çıkabiliyor.

Evliliğe adım atacak çiftlerin yemek odası ve oturma grubu masraflarıysa, odabaşına en az bin liralık en yüksek 8-9 bin liralık harcamayı beraberinde getiriyor.

Evlerin olmazsa olmazı beyaz eşyalar ise ÖTV indirimi ardından daha uygun fiyat seviyelerinden başlıyor. Bulaşık ve çamaşır makinesi fiyatları bin lira gibi rakamlardan satışa sunulurken, buzdolabı fiyatları 1500 lirayı buluyor.

Evlerin perdeleri ve halıları kaliteye bağlı olarak farklılık gösterse de en az 3 bin liralık harcamayı gerektiriyor.

Tüm bu eşyalara ek olarak küçük ev aletleri, televizyon ve ufak ayrıntılarda dahil edildiğinde toplam harcama en az 15 bin liralık bir birikime mâl oluyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.