Ana SayfaEkonomiMehmet Şimşek'ten Referandum ve Ekonomi Değerlendirmesi

Mehmet Şimşek’ten Referandum ve Ekonomi Değerlendirmesi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından yapılan referandum açıklamalarında ‘evet’ yanıtının çıkması ile ekonomide büyük bir kalkınmanın yaşanacağı sinyalleri verildi. 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katılmış olduğu bir televizyon programında gündeme ilişkin bazı sorulara yanıt verdi. Ekonomik açıklamalarda da bulunurken bunun ardından gündemi en çok meşgul eden referandum süreci hakkında konuşmayı ihmal etmedi. Referandum sonuçlarından hayır yanıtının çıkması ile birlikte ekonominin durumdan nasıl etkileneceği merak konusu haline gelmişti. Bunun ardından Mehmet Şimşek merak edilen bazı sorulara yanıtlar verdi. Referandum ve başkanlık seçimlerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından ekonomide son dönemlerde devam eden belirsizlik durumunun devam edebileceği ve bu durumunda doğrudan ekonomiyi olumsuz anlamda etkileyeceğini özellikle belirtti. 

Ülkemizde uygulanan parlamenter sistemin beklendiği gibi yönetimde istikrarı sağlayamadığını belirtirken ülkenin daha iyi yönetilmesi için başkanlık sisteminin gerekli hale geldiği özellikle vurgulandı. Hayır sonucunun çıkması halinde ülkede yeni bir kriz dalgasının yayılmasının olası ihtimaller arasında olduğunu belirtmesi dikkat çekti. Sadece ekonomik anlamda değil siyasi anlamda da bir belirsizliğin yaşanmasının mümkün olduğu dile getirildi. 

Son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen belirgin olarak yavaşlama görülmesine rağmen bu durumda hala bir büyümenin yaşandığına vurgu yapıldı. Referandum sonuçlarından olumlu yanıt alındığı takdirde ekonomideki büyümenin hızlı bir şekilde artması ve bu süreç içerisinde Türk lirasının kaybettiği değerleri geri kazanarak çıkış yakalamasının planlandığı belirtildi. Son dönemlerde dövizde ve kurda meydana gelen dalgalanmalar sorulduğu zaman bu durumun kesinlikle FED tarafından yapılan faiz artırımı açıklamasına dayandığını dile getirmesi dikkat çekti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.