Ana SayfaEkonomiSGK Başkanı Canlı Yayında Açıkladı! Gelir Testi Kaldırıldı

SGK Başkanı Canlı Yayında Açıkladı! Gelir Testi Kaldırıldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başvurular 1 Nisan 2017’de Başlayacak

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, GSS’de yapılan yeni düzenlemeleri canlı yayında açıkladı. Yeni düzenleme 8 Mart 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştı. Konu hakkında detaylı bilgiler veren SGK Başkanı Bağlı, vatandaşa müjdeli haberler verdi.

Genel Sağlık Sigortasında yapılan düzenlemenin 1 Nisan tarihinde uygulanmaya başlanacağını belirten Bağlı, sistemdeki eksikliklerin giderildiğini kaydetti.

Sisteme otomatik olarak vatandaşların sorunlarının ve şikayet ettikleri konuların çözümlendiği ifade eden SGK Başkanı, sistemin eskisine kıyasla daha basit şekilde işleyeceğini söyledi.

Eski sistemde sigortası bulunmayan tüm vatandaşlar sisteme otomatik olarak kaydedilmekte, asgari ücretin belirli bir oranından az gelir elde edenler ise “yeşil kart” uygulamasından yararlanmaktaydı.

“GSS’de yapılan yeni düzenlemeyle prim oranı yüzde 12 seviyesinden yüzde 3’lük orana indirildi” diyen SGK Başkanı, tescilin resen yapıldığını ifade etti. Bunun 53 TL ödeme şartı ile GSS’na dahil olma anlamına geldiğini açıklayan Başkan, “Bu kapsamda sisteme dahil olan tüm vatandaşların bütün hakları elde ettiğini müjdeledi.

GSS’ye geçmişte borcu olan vatandaşlara da iyi haber verildi. SGK Başkanı bu konuyla ilgili şunları bildirdi. “1 Nisan tarihinden itibaren sisteme borcu olan kişilerin gecikme zamları borçlarından silinecek. Yeni düzenleme bu anlamda vatandaşın yanında oldu. Tüm borçlar ise 53,33 TL’den hesaplanacak. Borcu olan herkesin borç bakiyeleri yeniden hesaplandı. Gecikme faiz borçları ana borçtan arındırıldı. Ana borç ise yüzde 3 oranı üzerinden hesaplandı. Borcu olan vatandaş isterse borcunu 12 ayda ödeme şansına da sahip oldu” dedi.

SGK Başkanı özellikle şu konunun altını çizdi. 53 Liralık ücretin kişi bazında değil tüm aileyi kapsadığını kaydetti. Sistem dahilinde prim ödemesi yapacak her vatandaş düzenleme ardından GSS ile hem yurt içinde hem de yurt dışında tedavi olma imkanı da kazandı.

Mehmet Selim Bağlı açıklamasına GSS’de uygulanan gelir testi hakkında bilgi vererek devam etti. “Buna göre GSS sisteminde gelir testine tabi olma şartı kaldırıldı” diyen Başkan, başvuruların 1 Nisanda başlayacağını duyurdu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.