Ana SayfaEkonomiBOTAŞ’ın 2017 Yatırım Programına EPDK’dan Onay Çıktı

BOTAŞ’ın 2017 Yatırım Programına EPDK’dan Onay Çıktı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

EPDK, 592 Milyon 318 Bin TL Olarak Belirledi!

BOTAŞ tarafından bu yıl yapılması planlanan doğalgaz iletim şebekesi yatırım programı EPDK’nın onayını aldı. Buna göre BOTAŞ tarafından yapılacak yatırımların tavan tutarı 592 milyon 318 bin TL olarak kayda geçti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 2017 yılını kapsayacak yatırım programına onay verdi. Bu kapsamda Boru Hatları ve Petrol Taşıma A.Ş. 2017 yılında 592 milyon 318 bin liralık yatırım yapabilecek.

2017 Doğalgaz İletim Şebekesi Yatırım Programı hakkında kurul tarafından alınan karar bu gün Resmi Gazetede yayımlanarak yasallaştı. Konu hakkındaki karar 9 Mart tarihinde düzenlenen toplantı dahilinde alındı. Karar Doğalgaz Piyasası Kanunu ile Doğalgaz Piyasası Lisans Yönetmeliği kapsamında değerlendirildi.  

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, BOTAŞ tarafından hazırlanan “2017 Yılı İletim Şebekesi Yatırım Programı” yatırım tavan miktarını 592 milyon 318 bin TL olarak kararlaştırdı. Bu kapsamda BOTAŞ 2017 yılında bu tavan tutarını aşacak herhangi bir proje üretemeyecek. Bunun yanında BOTAŞ, bu tutarı proje ödenekleri haricinde farklı şekilde kullanamayacak.

EPDK tarafından alınan kararla, BOTAŞ şehir içi dağıtımlarda da yatırım çalışması yürütemeyecek.

Bunların yanı sıra  “2017 Yılı İletim Şebekesi Yatırım Programı” kapsamında yapılacak değişikliklerde EPDK kurulunun onayına sunulacak.

Kurulun onayladığı “2017 Ulusal İletim Şebekesi Yatırım Programı” faaliyetleri iki farklı dönemde EPDK’ya iletilecek. 1 Ocak ve 30 Haziran birinci dönem olarak sayılacak. İkinci dönem ise 1 Temmuz ile 31 Aralık zaman aralığını gösterecek. Söz konusu dönemlerin sonunda gelişim kuruma iletilecek. Gelişim en fazla 30 gün içerisinde kuruma aktarılacak.   

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.