Ana SayfaEkonomiTOKİ Hasankeyf İçin Çalışıyor

TOKİ Hasankeyf İçin Çalışıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kültürel bir miras olan ve bölgenin tarihi dokusunu üzerinde taşıdığı için oldukça önemli olan Hasankeyf, yöre halkının tahliye edilip yeni yerleşkelerine taşınması ile gündeme geliyor. Ilısu Baraj Gölü altında kalan Batman’ın tarihi Hasankeyf ilçesinin yeni yerleşkesi için TOKİ çalışmaları hızlandırdı. Bu süreçte vatandaşların mağduriyet yaşamasını istemediklerini belirten yetkililer, TOKİ’nin çalışmaları en kısa sürede tamamlayacağını ve vatandaşların yeni yerleşkelerine taşınabileceğini açıkladı. Hasankeyfliler için düzenlenen yeni yerleşkeye Belediye ve İlçe Jandarma Komutanlığı dışındaki bütün kurumlar geçtiğimiz zaman diliminde taşınmıştı. Vatandaşların da bir an önce geçiş yapabilmesi için yeni yerleşim yerine konutlar yapılıyor.

Daha Önce De Konut Yapıldı

Konu hakkında bilgilendirme de ulunan yetkililer Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından daha önce 110 konutun yapıldığını ancak bundan sonraki süreç için TOKİ tarafından 710 konutun daha yapılmasına karar verildiğini ve temellerin atıldığını söyledi. Yeni yerleşim alanındaki inşaat çalışmalarının oldukça hızlı devam ettiğini belirten Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, ilk amacın bölgenin tarihi dokusunun korunarak yeniden inşa yapıldığını söyledi.

Tarihi Doku Korunacak

Bölgenin tarihi dokusunun bütünlük içerisinde korunması için büyük hassasiyet gösterildiğini belirten yetkililer, yeni yerleşkede 500 – 700 metrekarelik parseller içerisinde tek katlı olarak planlanan konutların yaklaşık olarak 160 metrekare büyüklüğünde olacağını, konutların 18 ay içerisinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Vatandaşlar Taşınmak İstiyor

Yetkililerin yaptığı açıklamalara ek olarak konu hakkında bilgi veren vatandaşlar en kısa sürede yeni yerleşim alanına taşınmak istediklerini ve sürecin olabildiğince kısa sürmesi için yetkililerden yardım istediklerini söylüyor. Yıllardır küçük evlerde yaşayan vatandaşlar 160 metrekarelik evlerin yapılması dolayısıyla çok mutlu olduklarını sözlerine ekliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.