Ana SayfaEkonomiAmazon’da Türk İmzası

Amazon’da Türk İmzası

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünyada kozmetik sektörünün 300 milyon avro olduğunu ve sektörün her yıl ortalama olarak yüzde 5 oranında büyüme gerçekleştirdiğini belirten İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, Türkiye’de kozmetik sektörünün büyüklüğünün 3 milyar avro civarında olduğunu kozmetikte dünyanın yüzde 1’inin Türkiye’de tüketildiğini söyledi. Büyüyen sektörde Türkiye’nin bundan sonraki süreçte varlığını daha fazla hissettireceğini belirten Akyüz, Türk Ticaret Merkezlerinin son dönemlerde öncelikli olarak ABD’de New York ve Chicago’da kurulduğunu çalışmaların son dönemlerde hızlandığını ve Türkiye’nin bu alanda dünyada daha fazla yer almaya başladığını sözlerine ekledi.

Türk Ticaret Merkezi

Chicago’da Türk Ticaret Merkezi oluşturma çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Akyüz, bütün firmaların şu anda orada hazır olduğunu mobilyadan firma tanıtımına kadar her şeyin net bir hale geldiğini, kısa sürede işlemlerin sonuçlanacağını söyledi.

Kozmetik Ürünleri

Kurulan Türk Ticaret Merkezinde 3 adet Türk kozmetik firmasının da bulunacağını ve bu kozmetik firmalarının en güvendikleri 3 adet ürün ile ev ürünleri kapsamında faaliyet gösteren şirketlerin ürünlerinin, yapılan anlaşma kapsamında Amazon.com’da satışa çıkacağını belirten Akyüz, bunun çok büyük bir adım odluğunu söyledi.

İhracat Artışı Olacak

Yapılan anlaşmaya göre 11 adet Türk firmasının 33 adet ürününün Amazon.com’da satışa sunulacağını ve yakın zaman içerisinde bu ürünlerin dünya pazarı ile buluşacağını söyleyen Akyüz, bu gelişmenin ihracat konusunda çok etkili olacağını ve ABD’nin tam merkezinde firmaların bir atak yakalamış olacağını, ticaretin bundan sonraki süreçte farklı bir ilerleyiş kaydedeceğini söyledi. Bu gelişmelerin yapılan ihracata yüzde 100 oranında artış yaşatacağını söyleyen Akyüz, bu orana ulaşmak için 5 yılın yeterli olduğunu sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.