Ana SayfaEkonomiTCMB 1 Milyar Dolarlık TL Depo İhalesi Açtı

TCMB 1 Milyar Dolarlık TL Depo İhalesi Açtı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Merkez Bankası Swap İhalesi Açtı

Türkiye Merkez Bankası ilk olarak 18 Ocak tarihinde piyasadaki likidite oranına müdahale etmek için başlattığı TL depo karşılığı döviz depo ihalesine 20 Mart tarihinde bir yenisini ekledi. Türkiye Merkez Bankası TL depo karşılığı döviz depo ihalesini 1 hafta vadeli açtı.

TCMB 1 hafta vadeli açtığı TL depo karşılığı döviz depo ihalesini 1 Milyar Dolar tutarında açtı. Bankacılar arasında swap ihalesi olarak da nitelendirilen TL depo karşılığı döviz depo ihalesine 1 Milyar 325 Milyon Dolar teklif geldi. Türkiye Merkez Bankası açtığı swap ihalesi ile piyasalara 1 hafta vade ile yaklaşık 1 Milyar Dolar likidite sağladı.

Türkiye Merkez Bankası 20 Mart tarihinde açtığı TL depo karşılığı döviz depo ihalesinde TL faizini yüzde 11,75 olarak belirlerken Dolar faizini yüzde 1 olarak belirledi.

TCMB’nin 18 Ocak tarihinde buyana kullandığı TL depo karşılığı döviz depo ihalesinin ihale tutarı zamanla yükseliş gösterdi. TCMB ilk açtığı swap ihalesinde ihale tutarını 500 Milyon Dolar olarak belirlerken gelen tekliflerin fazla olması nedeniyle 27 Ocak tarihinde 1 Milyar Dolara yükseltmişti. TCMB 27 Ocak’tan buyana açtığı swap ihalelerinin ihale tutarını değiştirmedi.

TCMB TL karşılığı döviz depo ihalesinin TL faiz oranı da 18 Ocaktaki ihaleye göre zamanla yükseldi. TCMB ilk açtığı TL depo ihalesinde TL faizini yüzde 8 olarak belirlerken 26 Ocak’ta TL faizini yüzde 11’e yükseltmişti. Pazartesi günü ise TL faizini yüzde 11,75’e yükseltti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.