Ana SayfaEkonomiRusya, Türkiye'de Tarım Şirketi Açmak İstiyor

Rusya, Türkiye’de Tarım Şirketi Açmak İstiyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rus Tarım Şirketi Domatesi Aracısız Ülkeye Gönderecek

Rusya tarım ve sebze ürünlerinin Türkiye’den ithalatına bazı kısıtlamalar getirdi. Bir yıldır devam eden kısıtlamalar sonrasında, uygulamanın esnetilmesi için ülke meclisinde bazı görüşmeler yapılmaya başlandı. Türkiye tarafı görüşmelerin yavaştan alındığını düşünse de ülkeye karşı herhangi bir yaptırıma gitmedi. Fakat Rusya’dan ithalat yapan iş adamları bazı ürünlerin siparişini askıya alarak, durumu protesto etti.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Rusya’dan yeni bir atak geldi. Sebze ve meyvesini kendi üretmek isteyen Rusya’nın Türkiye’de tarım şirketi kurmak istediği öğrenildi. Türkiye’den en fazla domates ve salatalık alan ülke, kurmayı planladığı tarım şirketi ile yine bu ürünleri üretmeyi istiyor. Türkiye’deki üretici tarafından üretilen domates ve salatalıkları bu şirket satın alarak, direk kendi ülkesine göndermeyi planlıyor.

Rusya bu kapsamda kendi taze sebzesini üretme kararını geçtiğimiz günlerde almış, önümüzdeki 5 yıl içerisinde ithal sebzeyi ülkeye sokmamaya karar vermişti. Ülke konuyla ilgili tarım reformu için genel çerçeveyi çizmişti.

Rusya Türkiye’de kuracağı tarım şirketiyle ülkenin ithal ettiği domates ve salatalık gibi taze ürünlerin güvenliğini garanti altına almak istiyor. Gıda güvenliği konusunda oldukça hassas olan Rusya, kendi ülkesinde üretemediği bazı ürünleri Türkiye topraklarında yetiştirecek ve kendi ülkesine kurmayı planladığı tarım şirketi aracılığıyla alacak. Ülke böylelikle hem gıda güvenliğini maksimum seviyeye yükseltecek hem de ithal ettiği taze sebzeyi daha ucuz alacak.

Alınan bilgilere göre Rusya, bu konuyla ilgili görüşmelere de başladı. Yetkililer bu noktada şimdilik herhangi bir açıklama yapmadı. Rus tarım şirketinin gelişimi ilerleyen günlerde netleşecek. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.