Ana SayfaEkonomiTorbalı İhracatta Yükseliyor

Torbalı İhracatta Yükseliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçen yıl hem Türkiye pazarında hem de dünya pazarında yaşanan sıkıntılara rağmen ihracatta önceki yıla göre ilerleme kaydedildiğini ve bunun sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Türkiye İhracat Meclisi (TİM) verileri incelendiğinde 2016 yılında gösterilen performans ile ihracatta ilerleme kaydeden Aydın, Eskişehir, Van, Malatya, Samsun, Balıkesir, Uşak ve Kütahya’nın da içerisinde bulunduğu 66 ilin geride bırakıldığını bu bilginin  Torbalı’nın ihracat geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Pek çok sektöre ev sahipliği yapan ilçenin, üretim ve ihracat alanında her geçen gün daha da ilerleme kaydettiğini belirten Olgun, geçtiğimiz yıl dünya pazarı için üretim yapan firmaların ciddi bir ihracat oranı yakaladığını söyledi.

İstihdamda Önemli Bölge

İlçenin istihdam açısından da büyük önem taşıdığını belirten Olgun, geçtiğimiz yıl dünya pazarına ihracat için üretim yapan 700 fabrikanın toplamda 932 milyon dolar ihracat ile büyük başarı kaydettiğini, İzmir’in vergi yükünün yüzde 55’inin bu bölgedeki tesislerden karşılandığını ve tesislerde ortalama 45 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Hedef Milyar Dolar Sınırını Geçmek

Geçtiğimiz yıl 932 milyon dolarlık ihracat oranı ile bu alanda parlamaya devam eden bir ilçe konumunda olduğunu belirten Olgun, hedeflere doğru adımların atılmaya devam edildiğini ve 2017 yılında 1 milyar dolar sınırını geçmeyi planladıklarını söyledi. 2016 yılında sıkıntılara rağmen yüzde 20 oranında artış yaşandığını belirten Olgun, 2017 yılında planlı bir şekilde ilerleyerek ihracat hedefine ulaşılabileceğini söyledi. Olgun, bu yıl içerisinde 5 bin yeni istihdam sağlama hedefleri olduğunu sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.