Ana SayfaEkonomiTürk Lirası Kullanımı Arttı

Türk Lirası Kullanımı Arttı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonominin her alanında Türk lirası imzası olması için başlatılan milli para seferberliği olumlu sonuçlar vermeye başladı. Dolar kurunun oynaklığı, piyasaların çok hafifi rüzgarlarda büyük dalgalanmalara girmesinden sonra siyasilerinde desteği ile iş dünyasındaki pek çok isim yurt içi ve yurt dışı işlemlerimde Türk lirası ile çalışma kararı almıştı. Piyasalardaki bu dengesizliğe karşı kendisini korumaya almak isteyenlerin dahil olduğu bu milli para kullanımı sonrasında Türk lirası son iki aylık zaman dilimi içerisinde rekor kullanıma ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türk lirasının (TL) ihracat işlemlerinde kullanımı incelendiğinde 2017 yılının ilk 2 ayında 2016 yılının ilk 2 ayına göre rekor seviyede artış yaşandı ve ihracat işlemlerinde Türk lirası kullanımı yüzde 135 oranında artış gösterdi.

Artış Sevindirici

Türk lirası kullanımının artmasının sevindirici ir haber odluğunu belirten yetkililer, TÜİK verilerine göre ocak – Şubat 2017 döneminde Türkiye toplamda 23 milyar 386 milyon 999 bin dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen bu ihracatın 2 milyar 170 milyon 699 bin dolarlık kısmı Türk lirası olarak yapıldı. 2 aylık süreçte TL kullanımını yüzde 135 oranında artış yaşadığını belirten yetkililer, 2016 yılının aynı döneminde TL karşılığı yapılan ihracat tutarının 922 milyon 853 bin dolar tutarında olduğunu hatırlattı.

İthalatta Da Artış Yaşandı

TÜİK verilerine göre ihracatta artan TL kullanımını yanı sıra ithalatta da büyük oranda artış yaşandı. 2017 yılının ilk 2 aylık sürecinde 2 milyar 273 milyon 639 bin dolarlık ithalatın TL ile yapıldığını belirten verilere göre ithalatta TL kullanımı yüzde 19 oranında arttı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.