Ana SayfaEkonomiRusya’dan Türkiye’ye “Ortak Kruvaziyer Tur” Önerisi

Rusya’dan Türkiye’ye “Ortak Kruvaziyer Tur” Önerisi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya, Türkiye ile ticari ilişkileri arttırmak ve turizmi hareketlendirmek için yeni önerilerle geliyor.

Türkiye Otelciler Birliği ülkenin Türkiye’ye, kruvaziyer turları hakkında bir teklif sunduğunu açıkladı. İki ülkenin Soçi ile İstanbul arasında kruvaziyer turları konusunda çalışma başlatmasını öneren Rusya, turizm sektörünü yeniden canlandırmayı hedefliyor.

Türkiye Otelciler Birliği konu hakkında yaptığı açıklamada, 2017’de Rusya’dan 3 ile 3,35 milyon turist beklediklerini ifade etti. Konuyla ilgili ilk önerinin Moskova’da düzenlenen fuar kapsamında Türkiye’ye iletildiğini söyleyen TÜROB Başkanı, kruvaziyer turlarının başlaması halinde rotanın Soçi ile İstanbul arasında olacağını belirtti.

Geçtiğimiz yıl Rusya ve Türkiye arasında yaşanan uçak krizi sonrasında, ülkeden Türkiye’ye gelen turist sayısında ciddi bir düşüş olmuş, hedeflenen turist sayısı geçen yıl yakalanamamıştı. Türkiye Otelciler Birliği geçen yılın bilgilerini içeren raporunda Rus turist sayındaki düşüşün yüzde 76 oranında düştüğünü kaydetmişti. 2016 yılında Türkiye’ye gelen Rus turist sayısı 866 bin olarak açıklanmıştı. Geçen yıllarda Rus turistlerin ilk tercihi olan Türkiye, geçen yıl listenin sekizinci sırasına kadar gerilemişti.

Ertelenen Ziyaretler Bu Yıl Yapılacak

Geçen yıl Rus turistler Türkiye ziyaretlerini erteledi. İki ülke arasında yaşanan son gelişmeler turizm sektörünü olumlu yönde etkiledi. Ertelenen Türkiye ziyaretleri ise bu yıl yeniden canlanmaya başladı. Yılın ilk aylarında alınan rezervasyonlar da Rus turist sayısının artacağının ilk sinyallerini verdi.

Türkiye Otelciler Birliği bu yıl ülkeden Türkiye’ye gelecek Rus turist sayısının 2015 yılındaki rakamları bulacağını ön gördü. Fakat Rus turistlerden elde edilecek kazancın, fiyatlardaki düşüşlerden dolayı ciddi bir artış kaydetmeyeceğini tahmin etti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.