Ana SayfaEkonomiAB: Türk Tırlarından Avrupa’da Geçiş Ücreti Alınamaz

AB: Türk Tırlarından Avrupa’da Geçiş Ücreti Alınamaz

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gündeme geldiği günden beri nakliyecileri heyecan içerisinde bekleyişe sürükleyen konu hakkındaki açıklama sonunda Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı Savcısı Saugmandsgaard Oe tarafından geldi. Avrupa’da Türk tırlarından geçiş ücreti alınamayacağına dair görüş bildiren savcının beyanı nakliyeciler tarafından memnuniyet ile karşılandı. Türk tırlarından geçiş ücreti alınmamasına yönelik açılan dava sonucunda böyle bir görüş bildiren savcının kararı memnuniyet ile karşılanırken yıl sonuna kadar mahkemenin konu hakkında nihai karara varması bekleniyor.

Rekabete Aykırı

Türk tırlarından Avrupa’da geçiş ücreti alınması uygulamasına karşı açılan davada Türk şirketleri lehine görüş bildiriminde bulunan savcı, davayı açan Türk şirketinin haklı olduğunu, Türk tırlarından Macaristan’a gerçekleştirilen her geçişte ücret alınmasının gümrük vergisine eşdeğer konumda olduğunu bunun Ab – Türkiye Ortaklık Konseyi ve Gümrük Birliği Anlaşması’na ait 4. Ve  5. Maddeler gereğince yasaklandığını bu kapsamda Türk şirketlerinden alınan geçiş ücretinin rekabete aykırı olduğunu ve bu durumun ürünlerin maliyetini artırdığını söyledi.

Yıl Sonuna Kadar

Konu hakkında açıklamada bulunan yetkililer mahkemenin nihai kararı yıl sonuna kadar açıklaması gerektiğini verilen kararın emsal teşkil edeceğini ve konunun Avrupa Adalet Divanına taşıyan Macaristan’ın Szeged İdare Mahkemesine gönderileceğini söylüyor.

İhracat İçin Önemli

Konu hakkında açıklamada bulunan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, kararın 6 ay içerisinde açıklanmasını beklediklerini, kararın Türkiye ihracatı açısından önemli bir karar olacağını bu karar sayesinde Avrupa’ya olan ticari taşımanın hız ve maliyetinin iyileşme göstereceğini söyledi. Şener Türk tırlarına kota koyan Avusturya aleyhine açılan davanın da takibinin yapıldığını bir sonraki aşamada sürücü vizeleri konusunun dile getirileceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.