Ana SayfaEkonomiVatandaş Kullandığı Elektriği Üretecek, Fazlasını Satacak

Vatandaş Kullandığı Elektriği Üretecek, Fazlasını Satacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu vatandaşın elektrik faturası derdine çare üretecek taslak üzerinde çalışmaya başladı.

Vatandaşın tükettiği elektriği kendinin üretebilmesinin önünü açacak taslak için çalışma yürütüldüğü öğrenildi. Buna göre evlerin çatıları güneş enerji panelleri sayesinde elektrik üretimi yapacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun konu üzerinde çalıştığı bildirildi. Taslağın 10 kilovatsaate kadar elektrik üretimine izin vereceği öğrenilirken, güneş enerjisi paneli üreten ve satışını yapan firmalarda bu işten karlı çıkacak.

Kurumun üzerinde çalıştığı taslakta, vatandaşların kullandıkları elektriği kendilerinin üretmesi için bazı düzenlemeler yapıldığı kaydedildi. Evlerin çatılarına yerleştirilecek güneş enerjisi sistemleri elektrik üretimini sağlayacak. Vatandaşlar üretilen elektriğin ihtiyaçları kadarını kullanacak, üretilen fazla elektriği ise şebekeye satarak gelir elde edecek. Konuyla ilgili taslakta, uygulama ile ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşların öncelikle şebeke dağıtım şirketine başvuru yapması gerektiği öğrenildi. Şebeke işletmecisinden onay alan projeler ise, 3 aylık zaman diliminde resmi kurumların onayına sunulacak. Resmi kurumlarında onaylaması halinde sistem üretime başlayacak.

Lisanssız elektrik üretimi kapsamında değerlendirilen uygulamalarda tapu senedi veya kiracılar için kira sözleşmesinin belgelenmesi istenecek. Sistem tarafından üretilen elektrik enerjisini yapıdaki tüm hanelerin kullanacak olması durumunda ise noter tarafından onay şartının yerine getirilmesi istenecek. Sistemin kurulumunda gerekli görüldüğü hallerde imar mevzuatı kapsamında belgenin alınması gerekebilecek. Sistemi kullanmak için sözleşme imzalanacak.

Taslak üzerindeki çalışmalar sona erdiğinde vatandaş kendi elektriğini kendi üretebileceği gibi, ihtiyacından fazla olan kısmı şebekeye satarak ek gelir elde edecek. Türkiye’deki güneş enerjisini kazanca döndürecek sistem ile ilgili net bilgilerin önümüzdeki dönemde açıklanması bekleniyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.