Ana SayfaEkonomiABD Ambargosu Dünya Devi Olmasını Sağladı

ABD Ambargosu Dünya Devi Olmasını Sağladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından uygulanan ambargo sonrasında yaptığı çalışmalar sayesinde dünyanın ilgisini üzerine çekmeyi başaran Türk sanayi kuruluşu her geçen gün çalışmalarını artırarak sektörde büyümeye devam ediyor. En güçlü motorlara sahip araçların yer aldığı Formula yarışlarına damga vurarak gündeme gelen firma, bazı kesimler tarafından çok bilinmiyor olsa da Formula yarışlarında ki araçların birçoğunun en önemli motor parçası konumunda olan kam milinin üretimini gerçekleştiriyor. Yerli sanayi kuruluşu olan ve Sivas’ta üretimine devam eden ESTAS isimli firma ürettiği motor parçası ile her geçen gün adından daha fazla söz ettirmeye devam ediyor. Yerli sanayi üretimi yapan firma aynı zamanda dünyanın en pahalı ve güçlü otomobillerinin kam millerinin üretimini gerçekleştiriyor.

İstihdamda Da Etkili

Her geçen gün sektörde adını daha fazla duyurmaya devam eden firma Sivas’ta 110 dönüm kapalı alan üzerinde üretime devam ediyor. Şu an için 900 personeli olan firma hem ülke ekonomisine hem de istihdama büyük katkı sağlıyor. Kam mili konusunda dünyanın en çok tercih edilen firmalarından biri olmayı başaran yerli üretim yapan firma 41 ülkeye ihracat gerçekleştirilmesini sağlıyor.

ABD Ambargosu Sayesinde

Konu hakkında açıklamada bulunan yetkililer her şeyin ABD ambargosu ile başladığını söylüyor. 1973 yılında ABD’nin Türkiye’ye ambargo uygulaması ile üretime başlandığını belirten yetkililer, tek tezgâh üzerinde başlayan üretimin bugüne kadar geldiğini ve her geçen gün daha da büyümeye devam ettiklerini söyledi. Formula yarışlarındaki araçların özel eksantrik millerinin dizaynını ve üretimini gerçekleştirdiklerini belirten yetkililer, müşterilerin isteği hız ve performansta mil üretimleri yapıldığı için müşteri memnuniyetinin yüksek olduğunu ve ihracatın da bu şekilde ilerlediğini söylüyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.