Ana SayfaEkonomiBakan Özlü: 44 Günde Kredi Tutarı 5 Milyarı Aştı

Bakan Özlü: 44 Günde Kredi Tutarı 5 Milyarı Aştı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, hükümet tarafından 11 milyara yakın bir paket hazırlandığını, ciroya göre tasnif işlemi gerçekleştirildiğini ve ilk kredinin 10 Mart 2017 tarihinde verildiğini söyledi. Bu tarihten itibaren 196 bin KOBİ’ye 4 milyar 875 milyon lira civarında kredi verildiğini hatırlatan Özlü, rakamın bugün 5 milyarı bulacağını faydalanan işletme sayısının ise 200 bini geçeceğini sözlerine ekledi. Kredinin geri ödenmesi aşamasında da kolaylık sağlandığını belirten Özlü, kredi kullanan işletmelerin 1 yıl sonra anaparayı 3 aylık eşit taksitler ile 2 yıl içerisinde ödeyeceğini söyledi.

Yerli Otomobil 2019’da Gelecek

Yerli otomobil projesi hakkında da açıklamada bulunan Özlü, bu alanda özel sektörün önde olduğu bir modelle ilerleme kaydedilebileceğini, yerli otomobil için belirlenen tarihin 2019 yılı olduğunu, ilk modelin taksi olarak geleceğini ve elektrikli olacağını söyledi. Türkiye’de otomobil üretiminin gerçekleştirildiğini ve üretilen otomobillerin yüzde 75’inin yurt dışına ihraç edildiğini belirten Özlü, çalışmaların son hızla devam ettiğini bu konuda dünyada trendin elektrikli otomobilden yana olduğunu çalışmaların da bu konu üzerinde ilerlediğini söyledi.

Marka Yapmaya Çalışacağız

Yerli otomobil için çalışmaların devam ettiğini ve asıl amacın ticari ağırlıklı bir model olduğunu belirten Özlü, önemli olan marka oluşturmak olduğunu, bir otomobilin üretilip piyasaya sürülmesi için 1 milyar harcanıyorsa marka olmak için bunun 5 katını göze almak gerektiğini bu konuda ilgili kişiler ile görüşüldüğünü söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.