Ana SayfaBankacılıkKonut Kredisi Erken Kapatılırsa Erken Ödeme Cezası Tahsil Edilir Mi?

Konut Kredisi Erken Kapatılırsa Erken Ödeme Cezası Tahsil Edilir Mi?

Konut Kredisi Erken Kapatılırsa Erken Ödeme Cezası Tahsil Edilir Mi? Erken Ödeme Cezası Oranı Ne Kadar? Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Konut Kredisi Erken Ödeme Cezası!

Konut edinimi yüksek miktarda nakit gerektirdiği için konut sahibi olmak isteyenler konut kredisi kullanma yoluna başvurabiliyor. Konut kredisi kullanım oranlarının taşıt ve ihtiyaç kredisi kullanım oranlarından fazla olduğu da söylenebilir.

Kredi alırken imzalanan sözleşmeler kredi kullanan kişiye çeşitli külfetler yükleyebiliyor. Bu yüzden kredi kullanırken sözleşmelerin iyi okunması gerekiyor. Özellikle konut kredisi kapsamında imzalanan sözleşmelerde erken ödeme tazminatı yer alıyor ve bu durum kredi kullananın gözünden kaçabiliyor.

Bankalar kullanılan kredilerin ödeme planını kendileri belirler. Belirledikleri plan kapsamında faiz ödemlerini ve diğer çeşitli masraflarını vade geneline yayarlar. Bu yüzden bankalar ödeme planına sadık kalınmamasından hoşnut olmazlar ve kredi borcunun toptan ödenmesi halinde erken ödeme cezası tahsil edebilirler.

Konut kredisi erken ödeme cezası ödeme planının dışına çıkılarak yapılan toptan ödemeler nedeniyle bankaların tahsil ettiği cezadır. Kredi borcunun toptan ödenmesi halinde bankaların faiz geliri düştüğü için erken ödeme tazminatı alınır. Erken ödeme cezası konut kredisi kapsamında alınırken ihtiyaç ve taşıt kredisi erken ödemelerinden alınmaz.

Erken Ödeme Cezası Oranı Ne Kadar?

Tüketici Kanununa göre kredi borcu taksitleri erken ödenmişse bankaların erken ödemeden dolayı faiz ve masraf indirimi uygulaması gerekiyor. Fakat erken ödeme tazminatı kredi sözleşmesinde yer alıyorsa kredi kullanandan erken ödeme cezası tahsil edilebiliyor.

Erken ödeme cezası oranı vadesi 36 aydan az olan kredilere en fazla %1, vadesi 36 aydan fazla olanlara en fazla %2 olabiliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.