Ana SayfaEkonomiDış Ticaret Açığı Yüzde 85 Yükseldi!

Dış Ticaret Açığı Yüzde 85 Yükseldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı 2017 yılı Eylül ayı dış ticaret veri istatistiklerine göz atıldığında, Türkiye’nin bahsi geçen dönemde dış ticaret açığında yüzde 85’lik bir artış yaşanarak 5 milyar 873 milyon Dolar değerinden 8 milyar 135 milyon Dolar’a yükseldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bu yılın Eylül ayına dair dış ticaret verilerini yayınladı. Yayınlanan verilere göre bahsi geçen dönem içerisinde dış ticaret açığında yüzde 85’lik bir artış yaşandı. Dönem içerisinde ihracat aşamasında yüzde 8,7’lik bir artış yaşanarak 11 milyar 848 milyon Dolar’a yükselirken, Türkiye’nin gerçekleştirdiği ihracat ise aynı dönem içerisinde yüzde 30,6 oranında bir artış yaşayarak 19 milyar 982 milyon Dolar tutarına ulaştı.

Sermaye Malı İthalatında Yüzde 5,1’lik Artış

Veriler üzerinde incelemelerde bulunan analistler, dönem içerisinde gerçekleşen ithalat ve ihracat oranlarını sektörlere göre endeksleyerek yorumlamalarda bulundu. Eylül ayı dönemi içerisinde sermaye malı statüsünde olan mallar için gerçekleştirilen ithalatın, 2017 yılının ilk yarısında yaşanan daralma sonrasında, öncesindeki iki ayda (Temmuz, Ağustos) olduğu gibi yıllık bazda yüzde 5,1 oranında artış yaşadığı belirtildi. Tüketim malları klasmanına giren ürünlerin ithalatında da yüzde 6,4 oranında bir artış yaşandığını ifade eden analistler, bunun toparlanma sürecinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Nisan’dan Sonra En Yüksek Seviye!

Bahsi geçen dönem içerisinde altın ithalatına harcanan paranın 1 milyar 359 milyon Dolar’a yükseldiğini ifade eden analistler, enerji ithalatı artışının bir önceki yılın aynı dönemine oranla 1,1 milyar dolarlık artış yaşayarak 7 milyar dolara ulaştığını belirtti. Son 12 aylık dönem içerisinde yapılan aylık enerji ithalatının 34,2 milyar Dolar’a yükseldiğini kaydeden analistler, bir önceki yılın toplam enerji ithalatının da 27,1 milyar Dolar’da kaldığını, enerji ve altın dışı yıllık açığın da 29,2 milyar Dolar’a yükselerek bu yılın Nisan’dan sonraki en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.