Ana SayfaGündemPetrol Fiyatları Son 2 Yılın Zirvesine Yakın!

Petrol Fiyatları Son 2 Yılın Zirvesine Yakın!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Petrol fiyatları, 2 yıllık dönem sonunda yükseldi! Libya’da boru hattında gerçekleşen patlama sonrasında petrol fiyatları yine çıktı.

Libya’nın en büyük ihracat terminaline giden boru hattında gerçekleşen patlama sonrasında OPEC üyesi bu ülkede üretimi daraltmasından 2 sene sonra petrol fiyatları yine yüksek seviyelere tırmandı.

Vadeli petrol kontratları New York’ta geçtiğimiz salı günü yüzde 2,6 oranında değer kazandı. Bu değer kazandı 2015 yılının Haziran ayından bugüne kadar en yüksek seviyesi oldu. Libya’nın Es Sider terminaline petrol taşınan bor hattında salı günü ise patlama oldu. Söz konusu patlama sonucunda üretim ise günlük bazda 70,000 ile 100,000 varil arasında düşüş oldu. Diğer bir yandan ise Suudi Arabistan, son 10 senede ilk bütçe fazlasına destek kapsamında petrol gelirini 2023 yılına kadar yaklaşık olarak yüzde 80 oranında yükselmesi beklendiği açıklandı.

Petrol Fiyatları, OPEC ve aralarında Rusya’nın da yer aldığı ortaklarının arz kısıntıları gelecek yılın sonuna kadar uzatmaları ile birlikte üst üste 2. yılı da kazançla geçmeye yöneldi.  Fiyatlar ise aralı ayında İngiltere’nin küresel çapta en önemli hatlarından biri olan boru hattının çatlak olması nedeni ile kapatılması sonrasında değer kazandı. İşletmeci Ineos Group ise Forties Boru Hattı Sistemi’nin Kinneil tesisinde kısmen olarak tekrardan başladığını açıkladı.

Kim Kwangrae: Önemli Bir Konu!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Seul’de Samsung Futures Inc. emtia analisti Kim Kwangrae, söz konusu patlama sonrasında onarımın zaman alabileceğini, bu sebeple çok ciddi bir konu olduğunu, söz konusu kesintinin global arz fazlasının bir payının düşmesine sebep olacak kadar önemli olduğunu söyledi.

Şubat vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymes piyasasında 24 sen düştü ve varil başına 59,73 dolara kadar azaldı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 52 kadar altındaydı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.