Ana SayfaGündemEsnafın Krediye Erişimine Kara Liste Engeli!

Esnafın Krediye Erişimine Kara Liste Engeli!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafından yapılan yazılı açıklamada, devlet tarafından esnaflara ve KOBİ’lere sunulan kredi desteklerinin, bankaların “kara liste” uygulamasına takıldığını ifade etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafından yapılan yazılı açıklamada,  devletin esnaflara ve sanatkarlara kredi desteği sunabilmek adına oldukça uygun koşullar yarattığı, bu konuda hazırlanan kararname taslağını da olumlu bulduklarını belirtirken, hazırlanan düzenlemede sicil affının da oldukça önemli bir konuma sahip olduğunu ifade etti.

Krediler 2018’de Yüzde 20 Büyüyecek

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından esnaflara verilecek olan 1,5 milyar Türk Lirası’na tekabül edecek ödenek tahsisi olduğunu belirten Palandöken, bankalar tarafından esnaflara verilecek olan kredi bakiyesinin de yüzde 20 oranında artış sağlayarak 28,8 milyar Türk Lirası’na ulaşmasının beklendiğini kaydetti.

Esnaflara sunulmakta olan kredi desteğinin 2018 yılında da artarak devam ediyor oluşunun oldukça olumlu bir gelişme olduğunu dile getiren Palandöken, açıklamasında, devletin bu destekler için önemli çalışmalar yaptığını, lakin bankaların uygulamakta olduğu “kara liste” uygulamasının esnafların önünü tıkadığını ifade etti.

Geride kalan 14 yıllık süreçte üç defa sicil affı çıkartılmasına rağmen, bankalar tarafından kara liste uygulamasının devam ettiğini belirten Palandöken, bu uygulama sebebiyle esnafların finansmana erişim aşamasında zorlandığını ifade etti. Sicil affının her banka tarafından uygulanmadığını belirten Palandöken, etkin sicil affı için TBMM’den karar alınması gerektiğini, bu kararının net bir tavra bürünüp, bankaların inisiyatifine bırakılmaması gerektiğini kaydetti. Bahsi geçen konu hakkında konfederasyona çok sayıda şikayetin iletildiğini ifade eden Palandöken, geçmişe dönük olumsuz bilgilerin kullanımına son verilmesi için etkin bir yasal düzenlemenin hayata geçirilmesinin şart olduğunu ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.