Ana SayfaGündemAzerbaycan Merkezli Banka Türkiye'de Sermaye Artırımı Yapacak!

Azerbaycan Merkezli Banka Türkiye’de Sermaye Artırımı Yapacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Azerbaycan merkezli olan PASHA Bank, Türkiye’deki ilk üç yılında sektör ortalamasının üzerinde bir büyüme ve kârlılık elde edince, sermayesini artırma kararı aldı.

Merkezi Azerbaycan’da bulunan ve Türkiye’de üç yıllık dönemini tamamlayan PASHA Bank, Türkiye bankacılık sektöründe geçirdiği zaman diliminde elde ettiği sektör ortalamasının üzerindeki büyüme rakamları ve kârlılık oranları sonrasında PASHA Holding LLC’den finansman desteği alacağını, bu destekle birlikte de sermaye artırımına gideceğini ifade etti.

Türkiye’deki süreci için ikinci üç yıllık strateji dönemine start verecek olan banka, sermaye artırımı kararı ile birlikte Türkiye pazarında elde ettiği büyüme ivmesini korumaya kararlı. Azerbaycan ve Türkiye’ye ek olarak Gürcistan’da da hizmet veren, ana hizmet kolu ise kurumsal bankacılık olan PASHA Bank’ın ana sermayedarı PASHA Bank OJSC. Azerbaycan merkezli olan PASHA Holding LLC’den finansman desteği almaya karar veren banka, Türkiye’deki sermayesini 225 milyon Türk Lirası’ndan 500 milyon Türk Lirası seviyesine kadar çıkartma kararı aldı.

500 Milyon TL Sermayeye Ulaşılacak!

Bankanın Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada sermaye artırım kararının 16 Mart 2018 tarihinde alındığını, PASHA Holding LLC’nin taahhüdü kapsamında 245 milyon TL’lik nakit ilavesi eşliğinde 500 milyon Türk Lirası tutarındaki sermaye seviyesine ulaşılmasının hedeflendiğini, bahsi geçen ek artırım miktarının PASHA Holding LLC tarafından PASHA Bank’a nakit olarak aktarılacağını, yasal süreç çerçevesinde işlemin tamamlanacağının bilgileri paylaşıldı.

2017 yılını 16 milyon Türk Lirası tutarındaki net kâr elde ederek kapatan banka, sahip olduğu aktifleri bir önceki yıla oranla yüzde 76 oranında artırarak 897 milyon Türk Lirası seviyesine ulaştığını, nakit kredi ve kiralama alacakları da dahil olmak üzere yüzde 77 oranında büyüme elde edilerek, bu alanda da 713 milyon Türk Lirası seviyesine ulaşıldığının bilgisini paylaşmıştı. Bankanın uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings’ten aldığı ulusal kredi notu BBB+ olurken, görünümü de Durağan olarak belirtilmişti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.