Ana SayfaEkonomiKGF Kredilerinde Rakamlar Açıklandı!

KGF Kredilerinde Rakamlar Açıklandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli 467.776 firmanın kredi kullandığını açıkladı.

2016 Yılında KGF Sistemi Yeniden Yapılandırıldı

KGF olarak bilinen Kredi Garanti Fonu’nun Başkanı İsmet Gergerli 2017 yılkından bu yana Kredi Garanti Fonu kapsamında 467.776 firmaya, 227.3 milyar lira tutarında kefalet desteği ile kredi kullandırıldığını, 255 milyar liralık kredi kullandırıldığını, sistemin bu sayıdaki işletmeye ulaşmış olmasının bir başarı hikayesi olduğunu, 2016 yılının sonunda KGF sisteminin yeniden yapılandırıldığını söyledi.

KGF’nin İlk Aşamasında 222 Milyar Kredi Kullandırıldı

Kredi Garanti Fonu’nun teknolojisinin yüksek olduğunu, bu yapılandırma sayesinde reel sektörün maliyetleri ile ilgili finansmanına uzun vadede erişme imkanı sağladıklarını, 24 saatte finansman başvurularına cevap alabildiklerini, 250 milyar lira tutarındaki Hazine tarafından desteklenen kredi kefalet tutarının kullandırımının start aldığını, Kredi Garanti Fonu’nun ilk aşamasında 222 milyar liralık kredi tutarına karşılık 199 milyar liralık kefalet desteği sağlandığını, bu tutarın 78 milyar liralık bölümünün imalat sektöründeki firmalara, 40 milyar liralık bölümünün de ihracat finansmanı için sağlandığını da söyledi.

Kadınlara 1 Milyar Liralık Finansman Açıldı

KGF Başkanı İsmet Gergerli bu kapsamda genç girişimcilere, kadınlara ve tarım sektörüne kullandırılan kredilerle finansman desteğinin sağlandığını, genç girişimcilerle kadınlara 1 milyar lira tutarında finansman açıldığını, bunun 370 milyon liralık bölümünün kullandırıldığını, 2.200 kadının ve genç girişimcinin bundan istifade ettiğini de belirtti.

3 Yılda 467.776 Firmaya Kredi Sağlandı

Hazine Müsteşarlığı ile Kredi Garanti Fonu arasında en son imzalanan protokol anlaşmasının 10 gün önce imzalandığını, 35 milyar liralık kefalet destek paketinin şirketlerin kullanıma açıldığını, bu gibi kısa bir zamanda 7.200 işletmenin toplam olarak 4.6 milyar liralık bölümünün kullanımda bulunduğunu, 2017 yılından bu yana hayata gerilen 3 farklı paketle 467.776 firmaya 227.3 milyar liralık kredi kullandırıldığını, bu kapsamda 255 milyar liralık kredi kullandırıldığını da ifade etti.

 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.