Ana SayfaEkonomiKenya’da Petrol Heyecanı! İlk Kez İhraç Edecek

Kenya’da Petrol Heyecanı! İlk Kez İhraç Edecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ham petrol ihracatı için düğmeye basan Kenya, tarihinde bir ilk yaşayacak. Ülke yönetimi ilk sevkiyat için tören düzenledi.

Kenya Ham Petrol İhracatı İçin Düğmeye Bastı

Kenya devlet başkanının katılımıyla ilk petrol ihracını yapan Kenya, tarihinde bir ilke imza attı. Doğu Afrika ülkeleri arasında yer alan Kenya’nın günlük ihracatının iki bin ile dört bin varil arasında değişeceği ifade edildi.

Ülkedeki ham petrol ihracatı vatandaşların ve ülke yönetiminin heyecanlanmasına neden oldu. İhracat tören başlayan Kenya, ilk etapta sevkiyatı tankerlerle yapacak. Törende konuşan devlet başkanı Uhuru Kenyatta, petrol ihraç etmekten duydukları mutluluğa değindi. Petrolün dış satımının ülke için önemli olduğuna değinerek, “Bugün büyük ve önemli bir gün. Ham petrol ihracatına an itibariyle başladık. Bu Kenya için ilk adım olacak. Uzun vadede petrol ihracımız artacak, dış satım ülkemiz ekonomisine destek verecek” dedi. Petrol ihracatının artması adına bir dizi düzenleme yapacaklarının sinyallerini vererek, “İlerleyen dönemlerde petrol sektörünün önünü açacak düzenlemeler yapacağız. Sektörün gelişmesi ve ilerleme kaydetmesi adına çalışmalarımızı hızlandıracağız. Ham petrol üretiminin ve ihracının ülkemiz ekonomisine katkısı yüksek olacak. Bunun yanında dış satım diğer ülkelerle olan ticari ilişkilerimizi güçlendirecek. Kenya ekonomisi petrol ihracatı ile güç kazanacak, büyüme fırsatı yakalayacak” şeklinde konuştu.

Öte yandan ülke gün bazında 2 ile 4 bin varil arasında ham petrol üretimi yapmayı planlıyor. Üretilen petroller ilk etapta kara yolu bağlantısıyla ihracat yolculuğuna çıkacak. Sonrasında ise boru hatları üretilecek ve sevkiyat bu yolla gerçekleşecek.

Kenya petrolünün dış satımı Çin ve Hindistan üzerinde yoğunlaşacak. Petrol boru hattının tamamlanması sonrasında ihracatın hızı artacak ve günlük 100 bin varillik ihracatın yapılmasına imkan verecek. Bu kapsamda inşa edilecek petrol boru hattı 890 KM olarak planlanıyor. Hattın maliyeti ise 2 milyar dolar olarak öngörülüyor.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.