Ana SayfaEkonomiSerbest Tüketici Sayısı Yüzde 2,3 Azaldı

Serbest Tüketici Sayısı Yüzde 2,3 Azaldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Elektriğini serbest tüketici abone olarak kullananların sayısı Mayıs ayında (Ay bazında) yüzde 2,3 geriledi. Abone sayısı mayıs ayının sonu itibariyle 2 milyon 225 bin 464 aboneye düştü.

Serbest Tüketici Sayısı 2 Milyon 225 Bine Geriledi

Mayıs ayında elektriğini serbest tüketici olarak kullanan abone sayısında düşüş gözlemlendi. Ay bazındaki gerileme yüzde 2,3 olarak hesaplandı. Azalış sonrasında elektrikte serbest tüketici sayısı yılın beşinci ayının sonunda 2 milyon 225 bin 464 aboneye geriledi.

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş.’nin kayıtları incelendiğinde elektrikte en fazla serbest kullanıcının olduğu kent İzmir oldu. Bu kapsamda İzmir, ilk defa İstanbul’u arkasına aldı. Mayıs ayında kentteki 241 bin 36 abonenin serbest tüketici olarak elektrik kullandığı belirlendi. Listenin ikinci sırasındaki şehir ise İstanbul oldu. Kent genelindeki 226 bin 167 abonenin elektriğini serbest tüketici olarak kullandığı görüldü. İstanbul’u 185 bin 41 abone ile Antalya takip etti.

Öte yandan İstanbul’un Avrupa tarafında ikamet eden ve elektriğini serbest tüketici olarak kullanmaya başlayan abonelere 199 bin 813 kişi eklendi. Bu sayı Anadolu tarafında 26 bin 354 abonede kaldı.

Bu kapsamda 2 milyon 225 bin 464 abonenin, bir milyon 793 bin 138’inin mesken abonesi olduğu görülürken; ticarethaneler toplamın 406 bin 587’sini oluşturdu.

EPDK, serbest elektrik limitlerine ilişkin düzenlemeyi geçen yılın son ayında yapmıştı. Düzenlemeyle birlikte sene bazında 2 bin 400 kilovatsaatlik üst sınır iki bin kilovatsaate düşürülmüştü. Böylelikle ay bazında 70 TL ve üstünde elektrik faturası ödeyen aboneler tedarikçilerini seçme hakkı elde etmişti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.