Ana SayfaKredilerKrediler ve Kaçırmamanız Gereken 33 Önemli Bilgi!

Krediler ve Kaçırmamanız Gereken 33 Önemli Bilgi!

En uygun krediyi bulmak için yapmanız gereken çok şey vardır. Krediler ve Kaçırmamanız Gereken 33 Önemli Bilgi Detayları Bankaciyim.net'te!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Krediler, borcumuz olduğunda, ekonomik anlamda kötü durumda olduğumuzda hayatımızı kurtarır. Ancak bunu her kredi için söylemek mümkün değildir. Kredi faiz oranları son zamanlarda yükselip, bankaların müşterilerinde aradığı özelliklerde çeşitlenmiştir. Gelir belgesi göstermek ve kredi notunuzun yüksek olması zorunda. Hatta bazen bankalar kefil talep ederler. Ancak bu kefilsiz kredi veren bankaların ya da gelir belgesi olmadan kredi veren bankaların olmadığı anlamına gelmez.

Halen daha kredi notu düşük olanlara kredi veren bankalar bulunup, müşterilerine çeşitli avantajlar sağlayan kredi kampanyaları bulunmaktadır. En uygun krediyi bulmak için yapmanız gereken çok şey vardır. Bunların herhangi birini kaçırmanız halinde kredinizi yüksek faizle alabilir ya da hiç alamayabilirsiniz. Bunun için en uygun kredi kampanyaları hakkında bilgili olmalısınız. Kredi ihtiyacınız olmadığında bile kampanyalar hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Banka kredilerinin faiz oranları o günkü ekonomik şartlara, bankaya, kampanyaya, kredi türüne ve en önemlisi size göre değişmektedir. Eğer kredi notunuz düşükse daha yüksek faiz oranlarıyla karşılaşabilirsiniz. Gelir belgeniz yoksa hiç kredi alamayabilirsiniz. Okulların açılmasıyla birlikte eğitim kredisi kampanyası yayınlanmışsa daha uygun faiz oranları ile kredi temin edebilirsiniz. Kredi faiz oranları hem çok değişkenli hem de size bağlıdır. Bu nedenle sıkı takip etmenizde fayda var.

Krediler ve Kaçırmamanız Gereken 33 Önemli Bilgi!

Banka kredileri çeşidi çok fazladır. İhtiyaç kredisi, konut kredisi, taşıt kredisi, KOBİ krediler, esnaf krediler, öğrenci krediler, memur krediler, emekli krediler… Listenin ucu yoktur. Her ihtiyaca ve her kişiye özel kredi kampanyaları ve çeşitleri vardır. Sizin en uygun krediyi bulmak ve onu almak gibi bir hedefiniz varsa hangikredi türünden neden yararlanmak istediğinize karar vermeli, banka şubesine öyle gitmelisiniz. Aksi durumda hem işlem uzar hem de size uygun olmayan kredi sonuçları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

İhtiyaç Kredileri

Krediler ve Kaçırmamanız Gereken 33 Önemli Bilgi! - Bankacıyım
İhtiyaç Kredileri

İhtiyaç kredileri için belirlenen vade süresi 36 aydır. Öncesinde bu 48 aydı. Ancak son yapılan düzenlemeler sonrasında 36 ile sınırlandırıldı. Bu nedenle uzun vadeli ihtiyaç kredisi almanız mümkün değil. Ancak bazen bazı bankalar ihtiyaç kredisi kampanyaları düzenliyor, vadeleri uzatıyor, ihtiyaç kredisi faiz oranlarını düşürüyor.

En uygun ihtiyaç kredisini bulmak istiyorsanız ilk olarak krediyi ne için kullanacağınıza karar vermelisiniz. Eğer araba almak için kullanacaksanız ihtiyaç kredisi yerine taşıt kredisinden yararlanmanız daha iyi olacaktır. Evin kalan borcunu kapatmak için kredi kullanacaksanız konut kredisi kullanmanız çok daha iyi olacaktır.

  • İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

İhtiyaç kredisi faiz oranları bankalara, kampanyalara ve birkaç kritere göre değişmektedir. Örneğin; Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranları kampanyaya göre değişir. Eğer siz öncesinde Ziraat Bankası müşteriyseniz daha uygun faiz oranlarından yararlanabilirsiniz. Eğer Ziraat müşterisi değilseniz ancak kredi notunuz çok iyiyse yine düşük faiz oranlarından yararlanabilirsiniz. Aksi durumda uygun kredi oranlarından yararlanamazsınız.

Vakıfbank ve Ziraat Bankası

Vakıfbank ihtiyaç kredisi faiz oranları da Ziraat Bankası ile benzerlik göstermektedir. Banka müşterisi olup olmamanıza, maaşınızı Vakıfbank’tan alıp almamanıza göre değişmektedir. Halkbank ihtiyaç kredisi faiz oranları kampanyadan kampanyaya göre değişir.

Halkbank Mini Kredi

Halkbank kredi kampanyaları çok fazladır. Mini kredi, emekli kredi, mutlu kredi, eğitim kredisi ve daha fazlası. Eğer küçük ihtiyaçlarınız varsa Halkbank mini kredi kampanyası tam size göre. Ancak ihtiyaçlarınız az değilse diğer kampanyalardan ya da diğer bankaların kredi kampanyalarına göz atmalısınız. Halkbank’ın sunduğu bir diğer güzellik ise dosya masrafı ödemeden kredi kullanma imkanı tanımasıdır. Yani masrafsız ihtiyaç kredisi temin edebilirsiniz. Bu durumda normal kredi faiz oranından biraz daha yüksek faize tabi tutulursunuz.

Akbank

Akbank ihtiyaç kredisi faiz oranları ise hem almak istediğiniz kredi tutarı hem de vade süresine göre değişmekte. İş Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranları da hem kredi tutarı hem de dosya masrafı ödemeniz ya da ödemenize göre değişmekte. Garanti Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranları ise piyasadaki güncel ekonomik şartlara göre belirlenmekte.

  • İhtiyaç Kredisi Başvurusu

Ziraat Bankası kredi ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak istiyorsanız çeşitli kanallardan yararlanabilirsiniz. Kredi başvurusu yapmak için artık banka şubesine gitmenize gerek yok. 2019 Ziraat Bankası kredi başvurusu bankanın mobil uygulamasından, ATM’lerinden, çağrı merkezi aranarak ya da Ziraat internet bankacılığı kullanarak da yapılabilir. Ziraat ihtiyaç kredisi başvurusu 2019 yılında çok kolay oldu. Eskisi gibi artık banka şubesine kadar gidip yorulmanıza gerek yok.

Benzer şekilde Halkbank ihtiyaç kredisi başvurusu için hem bankanın mobil uygulaması ile internet bankacılığını kullanabilir hem de sms ile kredi başvurusu yapabilirsiniz. 2019 Halkbank kredi başvurusunu sms ile yapmak istiyorsanız bankanın internet sitesine giriş yapmanız, hangikredi kampanyasından yararlanacağınıza karar vermeniz ve özelliklerini inceleyebilirsiniz. Buna ek olarak bankaciyim.net internet sitesinde krediler kategorisinden tüm kredi kampanyalarını inceleyebilirsiniz.

Vakıfbank ihtiyaç kredisi başvurusu da hem banka şubelerinde hem de internet bankacılığından hem de sms ile yapılmaktadır. SMS ile kredi başvurusu yapmak için Vakıfbank kredi kampanyalarını incelemelisiniz. 2019 Vakıfbank ihtiyaç kredisi başvurusu için müşteri numarası ve şifreniz ile birlikte hızlı bir şekilde mobil bankacılık uygulamasını da deneyebilirsiniz.

TC ile kredi başvurusu yapmanız da mümkün. Ancak TC ile kredi başvuru yapmak için hangikredi kampanyasının bu özelliği sunduğunu bilmelisiniz. Her bankanın kredilerinde TC ile ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak mümkün değildir. TC ile kredi almak online kredi başvurusu ile mümkündür. Yani bankaya gidip başvuru yaptığınız bu şubeden kredi başvurusu olarak tanımlanır. Online kredi başvurusu internetten yapılan başvurulardır. 2019 internetten kredi başvurusu yılıdır. Hem 2019’da hem de gelecek yıllarda artık banka şubelerinden kredi başvurusu yok denecek kadar azalacak.

Kredi notu düşük olanlara ihtiyaç kredisi veren bankalar da bulunmaktadır. Hatta dönem dönem kredi notu düşük olanlar için kredi kampanyaları düzenlenir. Bu dönemlerde kampanyalardan yararlanabilir, fırsatları değerlendirebilirsiniz. Aksi durumda kredi puanını artırmanız gerekir. Kredi puanını yükseltmek için bir anda olmaz. Bunun için ödemelerini aksatmamanız, kredi borcunuz varsa bankaya kredi yapılandırması talebinde bulunmalısınız. Aksi durumda 5 sene kredi sicilinizin düzelmesini beklemek zorunda kalırsınız.

  • İhtiyaç Kredisi Hesaplama

İhtiyaç kredisi hesaplaması yaparken sadece kredi faiz oranlarını değil tüm unsurları dikkate almalısınız. Vade süresi, yıllık ve aylık maliyet oranları, KKDF ve BSMV ödemeleri, dosya masrafı ödemeleri ve dahası…

İhtiyaç kredisi hesaplaması yapmak için pek çok internet sitesini kullanabilirsiniz. Hangikredi, hesapkurdu ve bankaciyim.net bunlardan birkaçıdır. Bu internet siteleri sizlere hem faiz oranlarını hem de kredi hesaplaması yapma imkanı tanır. Bankaciyim.net ek olarak kredi kampanyalarını sunar, güncel ve anlık olarak faiz değişimlerini bildirir, sizin hesaplamanıza gerek kalmadan en çok kullanılan kredi vade ve miktarlarına göre kredi hesaplamaları sunar.

İhtiyaç kredisi hesaplamalarını bankaların kendi internet sitelerinden de yapabilirsiniz. İhtiyaç kredisi hesaplama 2019 yılında çok kolaydır. Hem kolay kredi almak hem de kolayca hesaplama yapmak istiyorsanız internet imkanlarından yararlanabilirsiniz.

Ziraat Bankası

Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi hesaplaması yapmak istiyorsanız hem bankaciyim.net internet sitesini kullanabilir hem de bankanın kendi internet sitesinden krediler –  ihtiyaç kredisi – kredi hesaplama sırasıyla hesaplamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

Vakıfbank

Vakıfbank ihtiyaç kredisi hesaplaması için bankanın kendi internet sitesini ya da bankaciyim.net internet sitesini kullanabilirsiniz. Aynı zamanda hazır hesaplanmış kredilere göz atabilirsiniz.

Halkbank

Halkbank ihtiyaç kredisi hesaplaması içinde aynı şeyler geçerli olup, tüm kredi kampanyalarının faiz oranları ile hesaplamalarına bankaciyim.net’ten ulaşabilirsiniz.

Akbank

Akbank ihtiyaç kredisi hesaplaması yaparken talepte bulunacağınız vade süresine dikkat etmelisiniz. Çünkü Akbank faiz oranları vade sürelerine göre değişiklik göstermektedir. Aksi durumda çok farklı sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

2019 ihtiyaç kredisi hesaplaması yapmadan önce vade süresine iyi karar vermelisiniz. Vade süresinin uzadıkça ödemelerin artış göstereceğini göz önünde bulundurmalısınız. Aynı zamanda ödemelerini aksatmamalısınız. Ödemelerinizi aksatmanız halinde kredi notunuz düşecektir. Kredi notu düşük olanlara kredi veren bankaların sayısı ise oldukça azdır.

  • İhtiyaç Kredisi Şartları

İhtiyaç kredisi şartları genel olarak benzerlik gösterse de bankadan bankaya değişen birkaç önemli unsur bulunmaktadır. Ziraat Bankası kredi çekme şartları ile Garanti Bankası kredi çekme şartları farklılık göstermektedir. Ziraat Bankası’nda gelir belgesi göstermeniz zorunlu olurken, Garanti Bankası’nın dönemsel kredi kampanyalarını takip etmeniz halinde gelir belgesiz ihtiyaç kredisi imkanından yararlanabilirsiniz.

Ne kadar ihtiyaç kredisi çekebilirim diye sorgulamadan önce ne kadar krediye ihtiyacınız olduğuna iyi karar vermelisiniz. Kredi çekebilir miyim sorgulamalarında red yeme olasılığınızda bulunmaktadır. Öncesinde bankaların ihtiyaç kredisi şartları ve müşterilerinden istediği tüm şartları iyi bilmelisiniz.

Anadolubank’a kredi başvurusu yaptığınızda kefil göstermeniz gerekirken, Denizbank ihtiyaç kredisi başvurusu yaptığınızda bazı durumlarda kefil sorgulaması gerçekleşmez.

Hangikredi imkanından yararlanırsanız yararlanın 18 yaşından büyük olmanız gerektiğini de unutmamalısınız. 18 yaşından büyük ve öğrenciyseniz de gelir belgeniz olmalıdır. Öğrencilere kredi veren bankalar bulunur ancak maaş bordrosu göstermeniz gerekir. Maaş bordrosu olmayanlara kredi verilmez.

Ne kadar ihtiyaç kredisi çekebilirim sorusunun cevabı ise maaşınızla doğru orantılıdır. İhtiyaç kredisi başvurusu yaptığınızda maaş bilgileriniz sisteme girilir. Kredi ödemeleriniz ise maaş ödemelerinize göre belirlenir. Aylık kredi taksitleri aldığınız maaşın 3’te 1’i olacak şekilde planlanır. Banka hem kredi ödemelerini düzenli alabilmek hem de müşterilerin ödemelerini kolay yapabilsin diye bu şekilde bir sistem mevcuttur. Ancak bazı durumlarda banka çalışanları kredi taksit planlamalarında inisiyatif alabilmektedirler.

Hangikredi ya da hangi banka olursa olsun ihtiyaç kredisi şartlarından biri de kredi notunuzdur. Eğer kredi notunuz yüksekse daha düşük faiz oranları ve daha yüksek kredi imkanlarından yararlanırsınız. Gelir belgeniz yoksa size ait olan bir gayrimenkulü ipotek ettirebilirsiniz. Evinizi, arabanızı, değerli eşyalarınızı, arsa ya da arabanızı teminat olarak göstermeniz mümkündür. İpotekli kredi imkanlarından yararlanmak için ise banka şubelerini ziyaret etmeniz gerekmektedir.

Konut Kredileri

Krediler ve Kaçırmamanız Gereken 33 Önemli Bilgi! - Bankacıyım
Konut Kredileri

Konut kredisi ev almak isteyenler için çok faydalıdır. Ancak son zamanlarda konut kredisi faiz oranları bir hayli artış gösterdi. Düşük faizli kredi imkanından yararlanmak için yine her zamanki gibi kredi notunuzun yüksek olması gerekmektedir.

Konut kredilerinin vade süresi ihtiyaç kredilerine göre daha uzundur. Bunun nedeni talep edilen ve verilen kredi miktarının yüksek olmasıdır. Genel olarak bankaların konut kredileri incelendiğinde vade süreleri 120 aydır. Ancak bazı bankalar bu süreyi 240 ay olarak uzatabilmektedir. Denizbank konut kredilerinde durum biraz daha farklı olup, 300 aya kadar konut kredisi kullanmanız mümkündür.

Konut kredisi kullanmadan önce çok iyi bir piyasa araştırması yapmalısınız. Her bankanın sunduğu kampanya size uygun olmayabilir. Kendiniz için en uygun konut kredisini bulmalısınız. Bunun için kredi faiz oranlarını, vade sürelerini, bankaların kredi karşılığında sizden talep edeceği belgeleri ve ek unsurları dikkate almalısınız. Konut kredisi karşılaştırması yapmalı, öncesinde hesaplamalarınızı gerçekleştirmelisiniz. Bilinçsiz kredi kullanmamalısınız. Çünkü konut kredisi başvurusu yaptığınızda sizden teminat talep edilir. Eğer kredi ödemelerinizi yapamazsanız teminatınızı kaybedebilirsiniz.

En uygun konut kredisi karşılaştırması için ilk olarak faiz oranlarını ele alabilirsiniz. Düşük faizli konut kredilerini bulabilir, içlerinde sizin şartlarınıza en uygun olanı seçebilirsiniz. 2019 konut kredisi faiz oranları incelendiğinde çok değişkenli olduğunu görürsünüz. Ekonomik şartlar faiz oranlarını yükseltmeye mecbur kılıyor. Ancak buna rağmen bankalar herkesin kolay ev sahibi olmaları için ev kredisi faiz oranlarında indirim kampanyası düzenlemeye devam ediyorlar.

Bunlardan biri Ziraat Bankası konut kredisi kampanyasıdır. İndirimli kredi kampanyası sunan Ziraat Bankası herkesin hayal ettiği eve çok daha kolay şartlarda kavuşması için ev kredisi faiz oranlarını %0,98’e kadar çekti. Benzer şekilde Vakıfbank konut kredisi faiz oranlarında da indirim yoluna gidildi.

2018 yılında Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank konut kredisi faiz oranları bir anda düştü ve herkesin kredi kullanması çok daha kolay hale geldi. 2019 yılında da aynı kampanyalar dönem dönem gerçekleşiyor. Eğer bu kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız bankaciyim.net’i takip edebilirsiniz. Sizler için tüm konut kredisi indirim kampanyalarını anından paylaşıyor, haberdar ediyoruz. Benzer şekilde diğer konut kredisi kampanyalarını ve kredi hesaplamalarını paylaşıyor, bilgi edinmenizi sağlıyoruz.

  • Konut Kredisi Faiz Oranları

Konut kredisi faiz oranlarında 2019 yılında bankadan bankaya göre çok değişkenli. Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları düşük olurken, başka bir bankada yüksek seyredebiliyor. Ancak genel olarak faiz oranları %0,98 ile %3,5 arasında değişiyor. Uçurum gibi fark olunca, araştırma yapmadan kredi kullanmamanız gerektiği görmelisiniz.

Ziraat konut kredisi faiz oranları %1 seviyesinde seyrediyor. Vakıfbank, Halkbank ve Denizbank faizleri ise yine düşük. Ancak diğer bankaların konut kredisi faiz oranları biraz daha yüksek.

2019 konut kredisi faiz oranlarını doğrudan etkileyen en önemli konu ne kadar kredi çekmek istediğinizdir. Eğer çok yüksek kredi talebinde bulunursanız standartın dışında faiz oranları ile karşılaşırsınız. Ancak ben düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor, onu öğrenmek istiyorum diyorsanız geliriniz ile talepte bulunacağınız kredi tutarının orantısız olmamasına özen göstermelisiniz.

Konut kredisi faiz oranları 2019 yılında düşüş gösterecek diye haberler yapılmakta. Ancak kredi faizlerinin değişkenlik ekonomi ile ilgili olduğu unutulmamalıdır.

Konut kredisi faiz oranlarını etkileyen bir diğer unsur diye kampanyalardır. Örneğin Ziraat Bankası konut kredisi paketleri bulunmaktadır. Bu paketler; çalışanlara özel, emeklilere özel, bankadan maaş alanlara özel olarak ayrılmaktadır. Eğer bu kapsamda yer alıyorsanız uygun konut kredisi faiz oranları ile karşılaşırsınız.

En uygun konut kredisi faiz oranlarından yararlanmak için ilk önce maaş aldığınız bankaya başvurmanız daha avantajlıdır. Çünkü maaş aldığınız banka sizin ne zaman çalışmaya başladığınızı, ne zaman ve ne kadar maaş aldığınızı her ay görür ve ona göre de konut kredisi avantajları sağlar.

  • Konut Kredisi Başvurusu

Konut kredisi başvurusu sadece banka şubelerinde yapılmaz. Ancak en son banka şubesine gitmeniz gerekir. Peki bu ne anlama geliyor? Anında konut kredisi başvurusu yapmanız mümkün. Bunun için bankaların mobil bankacılık ve internet bankacılığı kanallarını kullanabilirsiniz. Müşteri numaranız ve şifreniz ile bankacılık uygulamasına giriş yapabilir, krediler menüsünden hızlı konut kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz.

İnternetten konut kredisi başvurusu yaptığınızda bankalar öncesinde kredi talebinde bulunup bulunmadığınızı araştırır, kredi çekmişseniz ödemelerinizi nasıl yaptığınıza ve kredi notunuzu inceleler. Aynı zamanda gelir durumunuzu internetten kredi başvurusu yaparken girmeniz gerekmektedir. Bankalar maaşa göre de kredi sonuçlandırmaktadır. Eğer internet bankacılığından konut kredisi başvurunuz onaylanırsa, istenen tüm belgeleri yanınıza alarak en yakın banka şubesine gitmeniz gerekiyor.

Gelir belgesiz konut kredisi başvurusu yapmamalısınız. Çünkü bankalar gelir belgesi olmayanlara ev kredisi vermezler. Aynı zamanda sık sık kredi başvurusu yapıp, red yerseniz siciliniz olumsuz etkilenir. Bunun sonucunda ise onaylanması yüksek ihtimal olan kredinize bile onay çıkmayabilir.

Kredi Notunuzu Değer Verin!

Konut kredisi başvurularını etkileyen bir diğer önemli kriter ise kredi notunuzdur. Findeks kredi notunuz sizin her şeyinizdir. Geçmişten bugüne kadar tüm finansal işlemlerinizin puanlamasıdır. Konut kredileri yüksek meblağlarda tutarlar olduğu için kredi notu da kredi onayını etkileyen önemli bir etmendir. Eğer kredi notunuzun düşükse konut kredisi onayı almanız düşük bir ihtimaldir.

Kefiliniz Var mı?

Konut kredisi başvurunuzu yapmadan önce her ihtimale karşı bir kefil belirlemelisiniz. Kefil göstereceğiniz kişinin düzenli maaş almasına, mümkünse memur olmasına ve eşi varsa eşinin de onayının olmasına dikkat etmelisiniz. Kefilsiz konut kredisi veren bankalar yok denecek kadar azdır. Bankalar dönemsel olarak kefil istemeden konut kredisi verebiliyorlar. Ancak bu dönemsel kampanyalarda geçerlidir. Normal şartlarda kefil göstermeden kredi onayı almanız mümkün değildir.

  • Konut Kredisi Hesaplama

2019 konut kredisi hesaplama işlemi diğer kredi türlerine göre daha zahmetlidir. Hangikredi kampanyasından yararlanırsanız yararlanın konut kredisi hesaplamalarında çok fazla etmeni göz önünde bulundurmalısınız. Bunlar genel olarak;

  • Kredi Kaynak Destekleme Fonu (KKDF),
  • Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV),
  • Ekspertiz Ücretleri,
  • Teminatlar,
  • Aylık ve yıllık maliyet oranları,
  • Dosya masrafı ücreti,
  • Vade süresi,
  • Faiz Oranları,
  • Konut kredisi tutarı,
  • Teminat göstereceğiniz gayrimenkulün özellikleri,
  • Satın alacağınız evin özellikleri,

Bu liste bankaların konut kredisi kampanyalarına göre artış gösterir ama azalmaz. Kampanyaya göre bankaların taleplerinde artışlar olabilir.

Hesaplamalar için Bankaciyim.net

Konut kredisi hesaplaması 2019 yılında pek çok kanaldan yapılabilir. Bankaların internet sitelerine ek olarak bankaciyim.net internet sitesinden konut kredisi hesaplaması yapabilir, en uygun konut kredisini bulabilirsiniz. Aynı zamanda bankaciyim.net sitesinden düşük faizli konut kredileri tespit edebilir, konut kredisi karşılaştırması gerçekleştirebilirsiniz. Ancak konut kredisi hesaplaması yaparken temin etmek istediğiniz krediyi küsaratı ile girmeye özen göstermelisiniz. Küçük değişiklikler bile konut kredisi ödemelerini değiştirebilir.

  • Konut Kredisi Şartları

2019 konut kredisi şartları çeşitlenmeye başladı. Peki bu ne demek? Konut projelerinin artması evlere olan talebi artırdı. Yıllardır çalışıp ancak kirada oturan, kendi evinin sahibi olmayan pek çok kişi ev kredisi başvurusunda bulunuyor. Konut kredilerine olan talep karşısında müşterilerde istenen kriterlerde artış gösteriyor. Peki konut kredisi şartları 2019 yılında nasıl?

2019 konut kredisi şartları içinde en önemlilerden biri maaşınızdır. Maaşınızın yüksek olması temin edeceğiniz finansmanın miktarını da artırmaktadır. Krediler ve ödemeleri planlanırken maaşlar dikkate alınır. Örneğin; 3.000 TL maaş alan birinin konut kredisi taksit ödemesinin en fazla 1.000 TL olmasına özen gösterilir. Tercih edilecek vade süresine göre de alınabilecek maksimum konut kredisi tutarı belirlenir. Ancak maaşlar konut kredileri için tek etmen değildir.

Konut Kredisi için Kredi Notu!

Konut kredisi için kredi notu da çok önemlidir. Kredi notu yüksek olanlar bankaların gözünde güvenilir müşteri olarak tanımlanır. Ancak kredi notu düşük olanlara konut kredisi verilmesi pek uygun görülmez. Hem en uygun konut kredisi hem de düşük faizli konut kredisinin sahibi olmak istiyorsanız kredi puanınızın yüksek olmasına önem vermelisiniz. Eğer findeks notunuz düşükse yükseltmek için elinizden geleni yapmalısınız.

Konut kredisi şartları içerisinde bir diğeri ise krediye konu olacak yani satın alacağınız evin kat mülkiyetinin ya da kat irtifakının olup olmamasıdır. Evin inşaatı halen daha başlamamış ya da inşaatın yapımı bitmediyse bankalar bazen sorun çıkartabiliyorlar. Aynı zamanda satın alacağınız evin iskanının olup olmadığına da dikkat etmelisiniz.

Evinizin ekspertiz değeri de konut kredisinin onaylanıp onaylanmamasını etkiler. Bankalar evin değerinin tamamı kadar konut kredisi vermezler. Ekspertiz değerinin %60 ile %80’i arasında konut kredisi verilir. Yani evinizin ekspertiz değeri 100.000 TL ise sizin alabileceğiniz kredi tutarı en fazla 60.000 TL ile 80.000 TL arasındadır. Bu oran ise bankadan bankaya göre değişmektedir. Ekspertiz değerini ise;

  • Satın alacağınız evin kaç yaşında olduğu,
  • Evin bulunduğu il ve ilçe,
  • Denize yakınlığı,
  • Mahalle arasında olup olmaması,
  • Satın alacağınız dairenin kaçıncı kat olduğu,
  • Evin güneş alıp almadığı ve dahası.

Bankalara göre de şartlar değişmektedir. Ziraat Bankası konut kredisi alma şartları Vakıfbank, Denizbank, İş Bankası ya da Garanti Bankası ile aynı değildir. Her bankanın kendine özel talepleri vardır. Ziraat Bankası konut kredisi şartları arasında kefil gösterme zorunluluğu bulunmazken, Türkiye İş Bankası konut kredisi şartları arasında kefil talep edilir.

Taşıt Kredileri

Krediler ve Kaçırmamanız Gereken 33 Önemli Bilgi! - Bankacıyım
Taşıt Kredileri

Taşıt kredileri otomobil, motosiklet, traktör ya da herhangi bir araç satın almak isteyenlerin tercih ettiği kredi türüdür. Hem bankalar hem de araç alınan firmalar tarafından sağlanan uygun faizli taşıt kredileri müşterilerin ödeme planlarını da kolaylaştırmaktadır. En uygun taşıt kredisini bulmak için kredi faiz oranları, bankanın kredi kapsamında verdiği en az ve en fazla kredi tutarı, en uzun vade süresi ve aranan diğer şartlar göz önünde bulundurulmalıdır.

Kendinize en uygun otomobil kredisini bulmaktan önce hangi otomobili satın almak istediğinize, sizin bu otomobili satın almak için ne kadar para ayırabileceğinize önem vermeli, buna göre planınızı belirlemelisiniz.

2019 taşıt kredileri için belirlenen vade süresi 36 aydır. Ancak bazı bankalar 48 ay vadeli taşıt kredisi imkanı da sunuyorlar. Eğer kredi ödemelerinde 36 aylık ödeme planı sizin için yeterliyse tüm bankaları ve firmaları inceleyebilirsiniz. Ancak 36 aylık ödeme planı size yetmiyorsa, ilk aşamada bu banka ve firmaları elemelisiniz.

Taşıt kredileri 2019 yılında hem başvuru hem de faiz oranları anlamında çok avantajlı. Başvurular için banka şubesine gitmenize gerek kalmaz, düşük faizli otomobil kredilerinden yararlanabilirsiniz. Şuanda taşıt kredisi faiz oranları düşük seviyelerde. Yani taşıt kredisi başvurusu yapmak için tam zamanı. Eğer otomobil ya da motosiklet satın almak istiyor ancak bunun için de paranız yoksa bankaların taşıt kredisi kampanyalarından yararlanabilirsiniz. Kredi kampanyalarından yararlanmak için de taşıt kredisi alma şartlarını sağlayıp sağlamadığınızı iyi bilmelisiniz.

Taşıt Kredisi için Teminat!

Taşıt kredisi almak için gerekli olan şartların başında teminat göstermeniz gelmektedir. Teminat göstermeden bankalardan taşıt kredisi almanız çok zor. Bu teminat satın alacağınız araç da olabilir eğer varsa evinizde olabilir. Bankaya gösterdiğiniz teminata göre de taşıt kredisi tutarı belirlenir. Bazen teminatsız taşıt kredisi veren bankalar bulunuyor. Belli dönemlerde bankalar kampanyalar düzenliyorlar. Eğer bu kampanyalardan yararlanmak istiyorsanız takibini de çok iyi yapmalısınız.

Taşıt kredisi almak için olması gereken şartlar arasında kefil yer alıyor. Çoğu banka taşıt kredisi için kefil istiyor. Kefilsiz taşıt kredisi çekmek 2019 yılında çok zor. Kefil olacak kişinin düzenli maaş ödemesi alması, sigortalı olması, evliyse de eşinin onayının olması gerekiyor. Aksi durumda kefil olarak seçtiğiniz kişiyi banka kefil olarak kabul etmeyecektir.

Kefil, sizin kredinizi ödeyememeniz durumunda kredinizi ödeyecek kişi olarak kayıtlara geçer. Teminatta olduğu gibi kefilsiz kredi veren bankalar da bulunabiliyor. Bazen taşıt kredisi kampanyaları düzenleniyor ve kefil talep etmiyor. Eğer gösterecek bir kefiliniz yoksa bu kampanyalardan yararlanabilirsiniz.

  • Taşıt Kredisi Faiz Oranları

2019 taşıt kredisi faiz oranları bankadan bankaya göre değişiklik gösteriyor. Ancak taşıt kredisi için aranan şartlar benzerlik gösteriyor.

Garanti Bankası taşıt kredisi faiz oranları %1,85 ile %1,89 arasında değişiyor ve 60 aya kadar vade imkanı sağlıyor. Uzun vadeli taşıt kredisi veren bankalar arasında yer alan Garanti Bankası, müşterilerinin maaş ödemelerine en uygun taşıt kredisi ödeme planlarını sunuyor.

Akbank taşıt kredisi faiz oranları ise %2,07 ile %2,17 arasında değişiyor. En uzun vade süresi ise Akbank için 48 aydır. 48 aydan uzun süreli ödeme planı yapmanız mümkün değil. Aynı zamanda Akbank taşıt kredisi kapsamında en fazla 200.000 TL kredi temin edebiliyorsunuz. Diğer bankaların genelinde üst sınır 1.000.000 TL’dir. Uzun vadeli taşıt kredisi veren bankalar arasında Burgan Bank, Anadolubank, düşük faizli taşıt kredisi veren bankalar arasında ise Alternatif Bank ve Fibabanka bulunmaktadır.

Taşıt kredisi faiz oranlarını etkileyen unsurlar arasında ekonomi yer almaktadır. Açıklanan tüm ekonomik verilere göre faiz oranları her ay güncellenmektedir. Doların artış göstermesi, Türk Lirasının değer kaybetmesi uzaktan da olsa kredi faiz oranlarını önemli ölçütte etkilemektedir.

  • Taşıt Kredisi Başvurusu

Taşıt kredisi başvurusu bankaların şubelerinden, internet bankacılığı uygulamalarından, mobil bankacılıklarından, bazı bankaların ATM’lerinden, çağrı merkezlerinden gerçekleşmektedir. Bazı bankalar sms ile taşıt kredisi başvurusunu kabul ederken, bazı bankalar sadece banka şubelerinden yapılan başvuruları kabul etmektedir. Aynı zamanda belli başlı internet siteler bankalar ile ortak çalışırlar. Bu internet sitelerinden de kredi başvurusu yapmak mümkündür.

2019 Taşıt kredisi başvurusu yapmak geçen senelere göre daha kolay ve zahmetsizdir. Oturduğunuz yerden, bankaya gitmeden hızlı taşıt kredisi başvuru yapabilirsiniz. Ama nasıl? Bankaların internet bankacılığı uygulamalarını kullanabilirsiniz. Bunun için müşteri numaranız ve müşteri şifreniz gerekir. Bu bilgiler ise sadece banka şubelerinden alınabilir. Müşteri numarası ve şifresi ile internet bankacılığınıza giriş yaparak, krediler menüsünden hem taşıt hem de diğer krediler için başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

Çoğu banka internetten kredi başvurusu sonuçlarını aynı gün içinde sonuçlandırır ve müşterilerine bilgilendirme yapar. Ancak bazı bankaların anında kredi başvurusu sonuçları bir sonraki güne kalabilir.

Taşıt kredisi başvurusu yapmadan önce tüm belgelerinizin eksiksiz olmasına özen göstermelisiniz. TC. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanı ya da ehliyetiniz, oturduğunuz yeri gösteren ikametgah belgesi, maaşınızı gösteren maaş bordrosu ve satın aldığınız araca ait tüm belgeleri bir dosyada toplamalısınız. Aynı zamanda teminat göstereceğiniz gayrimenkul bir ev ise evin tapusu bulunmalı. Kefil gösterecekseniz bankaya gittiğinizde kefil de sizinle birlikte gelmeli. Kefil olacak kişinin de maaş bordrosunu, nüfus cüzdanı ya da ehliyetini, ikametgah belgesini getirmelidir.

  • Taşıt Kredisi Hesaplaması

Taşıt kredisi hesaplaması bankaların kendi internet sitelerinden yapılabildiği gibi bankaciyim.net üzerinden de yapabilirsiniz. Bankaciyim.net üzerinde hem taşıt kredisi hesaplaması yapabilir hem de güncel faiz oranları ile hazır olarak hesaplanmış kredilere göz gezdirebilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.