Ana SayfaBankacılıkKredi Kartından Nakit Ne Kadar Faiz İşler?

Kredi Kartından Nakit Ne Kadar Faiz İşler?

Kredi Kartından Nakit Ne Kadar Faiz İşler? Kredi Kartı İşlem Ücreti Ne Kadar? Kısa Süreler İçin Nakit Avans Tercih Edilebilir mi? Detaylar Bankaciyim.net'te!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Kartından Nakit Ne Kadar Faiz İşler?

Günümüzde kredi kartı kullanımı son derece yaygınlaşmıştır. Bankaların birbirinden farklı özelliklere sahip olan kredi kartlarını piyasaya sürmesiyle birlikte bu kartlara yoğun talep olmuştur. Yapılan alışverişlerde taksit uygulanması, alışverişler sonucunda para puan gibi avantajlar sunması, bazı kartlara özel indirimlerin uygulanması ile birlikte bu konu daha popüler hale gelmiştir. Bu noktada kredi kartından nakit çekme konusu da gündeme gelmeye başlamıştır.

Yüksek Faiz Oranları

Bankalar, kredi kartlarında alışveriş yapılan tutara makul oranda faiz uygulamaktadır. Yani, alışveriş yapılan kartın ekstresi bir süre gecikse bile büyük oranda faiz uygulanmamaktadır. Özellikle taksitli alışverişlerde her ay ödenecek miktar azalacağı için faiz oranı daha düşük olmaktadır. Ancak kredi kartından nakit hizmetinden faydalanmak isteyenler yüksek faiz oranlarıyla karşılaşmakta ve bu durum geri ödeme konusunda sıkıntıları da beraberinde getirmektedir.

Kredi kartı kullanıcıları, nakit paraya acilen ihtiyaç duydukları durumda nakit avans hizmetinden faydalanmaktadır. Özellikle mesai saatleri dışında acil nakit ihtiyacı olan kişiler genellikle bu hizmetten faydalanmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Kredi kartından nakit çekerken her türlü konu göz önüne alınmalıdır.

Kredi kartı kullanan kişiler, bu kartlarından nakit çekmeleri durumunda uygulanacak faizin alışverişlerde ödeme gecikmesinde uygulanacak faiz gibi olmadığını bilmelidir. Faiz konusunda farklı oranlar belirleyen bankaların birçoğunda ise bu oranlar birbirine yakın seyretmektedir. Uygulanacak faizin sadece aylık faiz olmadığı ve buna çekim ücretinin de ekleyeceği unutulmamalıdır.

Kredi Kartı İşlem Ücreti

Bankalar, kredi kartından nakit çekmek isteyen kullanıcılara herhangi bir ön şart sunmamaktadır. Yani, kullanıcılar kartlarında bulunan kullanılabilir limiti nakit olarak çekebilirler. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise hem yüksek aylık faiz hem de çekim ücretidir. Bu iki etken birleştiğinde ortaya yüksek yüzdeler çıkmaktadır.

Bankalar genel olarak kredi kartından nakit kullanmak isteyen kişilere yüzde 2 ile yüzde 3 arasında faiz uygulanmaktadır. Bu faiz oranı fazla değildir ancak işlem ücreti olarak belirli miktarda ücret tahsil edilmektedir. Örneğin, 500 TL nakit avans çekmek istediğinizde buna yüzde 2 civarında faiz uygulansa da yaklaşık 2 TL civarında işlem ücreti tahsil edilmektedir. Bu miktar geri ödemeyi 15 ya da 20 gün gibi belirlenen sürede yapmamanız durumunda günlük faizle birlikte katlanacaktır.

Kredi kartından nakit çekmeniz durumunda geri ödemeyi belirlenen sürede yapmamanız durumunda yasal günlük faiz işlediğini unutmamalısınız. Yani, geciken her gün borcunuz sürekli olarak artış gösterecektir. Önceki yıllara göre daha uygun faiz oranları uygulanan nakit avansta buna rağmen ödeme sorunu yaşadığınızda geri ödemeniz son derece zor olacaktır.

Taksitli Nakit Avans

Kredi kartı kullanan ve acil olarak nakit ihtiyacı ortaya çıkan kişiler için nakit avans konusunu gündemde tutmak isteyen bankalar, bu konuyla ilgili taksit avantajını getirmişlerdir. İhtiyacı olan parayı çektikten sonra geri ödeme konusunda sorun yaşayacağını düşünen kullanıcılar belirli miktarın üzerindeki çekimler için taksitli nakit avans hizmetinden faydalanabilmektedir. Bunun en büyük avantajı ise, günlük faiz konusundan kurtulmanız olacaktır.

Taksitli nakit avans hizmeti sunan bankalar, kullanıcılara çeşitli seçenekler sunmaktadır. Bankalar maksimum 9 aya kadar taksit uygulayabilmektedir ancak genellikle 6 aylık seçenekler yaygındır. Bankalar, kredi kartından nakit çekmek isteyen kullanıcılar için çeşitli faiz oranlarında vade seçenekleri sunmaktadır. Bu seçeneklerden en uygun olanı seçmeniz ödemenizi kolaylaştıracak etken olacaktır.

Kredi kartından nakit para çekimi yapan kişiler taksitleri zamanında ödemeye gayret etmelidir. Zamanında ödenmeyen taksitlere günlük faizin geleceğini ve borcun çok daha fazla olacağını unutmamalısınız. Aksi takdirde borcunuz çok daha fazla olacak ve ödeyemeyeceğiniz seviyelere gelecektir.

Kısa Süreler İçin Nakit Avans Tercih Edilebilir

Kredi kartı kullanıcıları acilen nakit ihtiyacı duyduğunda kartlarından nakit para çekebilirler. Bunu yaparken geri ödemenizin kısa sürelerde olmasına özen göstermelisiniz. Nakit avanslarda genellikle 15 ile 20 gün arasında seçenek sunulmaktadır. Bu süre içerisinde çektiğiniz paranın tamamını işletim ücreti ve yasal faizi ile birlikte ödemelisiniz. Aksi takdirde hem işlem ücreti hem de aylık faiz artış gösterecek ve çektiğiniz paraya ödemediğiniz her gün faiz uygulanacaktır.

Nakit avans konusunda çektiğiniz parayı geri ödemede zorlanacaksınız hiç çekmemeniz en doğru karar olacaktır. Bu tarz durumlarda geliriniz varsa ve kredi notunuz düşük değilse ihtiyaç kredisine başvurabilirsiniz. Böylece hem yüksek miktarlarda para çekebilir hem de daha düşük faiz oranlarıyla ödemenizi geri yapabilirsiniz. Üstelik vade süresi de çok daha uzun olmaktadır.

Nakit ihtiyacınızda geri ödemenizin süresi tercih etmeniz gereken yöntemi belirlemektedir. Çok acil ihtiyaçlarda, mesai saatleri dışında, belgelerle zaman kaybetmek istemediğinizde kredi kartından nakit çekme hizmetinden faydalanabilirsiniz. Burada geri ödeme konusunun hızlı yapılması son derece önemlidir.

Kredi notunuzun yüksek olması, belgeleri kısa sürede hazırlamanız durumunda ise ihtiyaç kredisine başvuruda bulunabilirsiniz. Çoğu banka, kredi notu yüksek olan, gelirine göre talep ettiği miktar makul seviyede olan kişilere tek bir SMS başvurusu ile kredi onayı gerçekleştirdiğini de unutmamalısınız. Bu nedenle ihtiyacınızı belirlemeniz son derece önemlidir.

Kredi çekmek ya da kredi kartından nakit çekmek, bunlardan hangisini tercih ederseniz edin, geri ödemede zorlanmayacağınız miktarları talep edin. Hukuki prosedürlerle uğraşmamak, kredi notunuzu düşürmemek, kara listeye girmemek, sonu icraya varan durumlarla karşılaşmak için dikkatli olmanız gerekmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.